Vecka 2009-17

Hej!


Ligger lite efter vad gäller veckobreven så nu är min ambition att prestera tre på rad. Börjar med förra veckan och gör sen en "djupdykning" till veckorna 15 och 16... Detta var en rätt tuff vecka och jag är glad över att nuvarande vecka 18 är avsevärt lugnare.


Måndag 20/4

Ledig dag - återresa från härliga dagar i Rom (även om vädret där inte var så bra). Snabbt via E6:an och matinköp hos Lindströms hem för ombyte och på Åkagården exakt i tid kl 18:30 för middag med 25-åringarna (d v s anställda i kommunen 25 år) samt presentation av årets medarbetare. Trevlig kväll med god mat.


Tisdag 21/4

Efter inställt ledningsgruppsmöte dag utan bokningar fram till 17:30. Det behövdes för att ta igen mail och en del samtal, inte minst med anledning av den vakanta posten till ordförande i bildningsnämnden, justering av förra veckans protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott samt förberedelse inför kvällens styrelsemöte med näringslivsbolaget, BNAB, samt framtagande av presentation till träff med traineerna från Skåne Nordväst samt en till Karta/GIS-folk. Relativt kort styrelsemöte, årsstämma och anslutande konstituerande styrelsemöte. Efter mötet avstämning med kommunchefen, bl a inför morgonens möte med traineerna.


Onsdag 22/4

Dagen började med de pigga och alerat traineerna från Skåne Nordväst. Temat var rollfördelning mellan politiker och tjänstemän, ett ständigt aktuellt tema och en daglig utmaning att hålla sig till sitt... Bra diskussion. Började - äntligen, lite sent, och dessutom många relativt komplexa frågor - med förberedelser inför kvällens kommunfullmäktige. Ett avbrott när jag informerades om att vi har en kandidat till ordförandeposten i bildningsnämnden! Därefter information ut, både till moderata fullmäktigegruppen men även till våra samarbetspartier. Intog en relativt sen lunch, sedan till tunneln för presentation om projekt igång i Båstad för ett gäng skånska Karta/GIS-folk som höll årsmöte här. Tillbaka för fortsatta förberedelser inför kvällens möte. Hemom, 18:30 moderat förmöte - där bl a moderata gruppen valde ny ordförande till bildningsnämnden. Kvällens kommunfullmäktige blev sedan långt, årsredovisningen tar sin tid att gå igenom och debattera. Men med facit i hand gick ju saker och ting rätt bra!


Torsdag 23/4

Seg morgon efter gårdagkvällen... Förberedelser inför demokratiberedningen och avstämning med exploateringsingenjören, mail och samtal. Efter lunch uppföljningsmöte med företag angående nytt förslag med fler hyreslägenheter på Trollbäcken-området. I anslutning demokratiberedning. Direkt därefter med en av deltagarna i ledarskapsprogrammet Framtidens ledare i bil till Örebro för moderaternas årliga rikskonferens. Lite problem att hitta det ena hotellet, av någon anledning fick vi inte bo på samma. Slutligen ett glas vin i baren med skånska partikompisar innan sänggående.


Fredag 24/4

På moderata rikskonferensen i Örebro. Samling strax efter kl 9:00, inledning med tal av bl a partisekreteraren. I anslutning seminarier, jag började med ett på temat "När kärleken svalnar" med bl a statssekreteraren hos statsministern. Bl a tyckte man att rubriken borde vara mer konstruktiva "Hur håller man kärleken vid liv". Intressanta erfarenheter från kommun, landsting och regering om koalitionsregerande. Efter lunch seminarie 2 om den nya äldreomsorgen. Gick lite ut och in, tyvärr, då Sveriges Radio ringde angående utredningen om att sommarkommunerna även fortsättningsvis ska betala för sommargästernas hemtjänst. Suck! Paneldiskussion om kommunernas ekonomi innan tredje seminariet, där jag själv satt med i panelen, om prioriteringar i kommuner och landsting. Kort promenad i solen innan ombyte inför kvällens mingel och middag. Efter middagen dans men vi var ett gäng skåningar som istället gick och satte oss i hotellbaren och pratade i lugn och ro. Mycket sen kväll efter efterfest hos helsingborgarna.


Lördag 25/4

Erkänner att jag skolkade morgonseminariet. Till panelutfrågningen inför valet till Europaparlamentet där de fem nationella kandidaterna intervjuades. Bl a Hans Wallmark. Heja! Sen var det dags för statsministern - bra tal om det ena och det andra (en hel del ligger ute på Youtube). Sedan avresa hem, rätt möra var vi nog.


Söndag 26/4

Gjorde inte mycket, förutom en massa tvätt. Piggnade till mot eftermiddagen och putsade elva av mina 16 fönster utvändigt. Första gången på drygt två år...


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits