Gott Nytt År!

Det är alltid spännande med ett nytt år! Samtidigt ett bra tillfälle att stanna upp och reflektera över det man håller på med. Hade tidigare en känsla av att 2009 skulle bli något av ett mellanår - men det tror jag inte längre. Inte bara de tuffare ekonomiska tiderna utgör en utmaning även för oss i kommunerna, det är även ett valår (EU-parlamentet) och dessutom kommer Sverige att vara ordförande i EU under det andra halvåret. Det sistnämnda är väldigt spännande och jag tror vi kommer att märka av det även i kommunerna. 

Kan även glädjas åt rubrikerna idag om att (även!) Alliansregeringens utnämningspolitik levererar det man lovat - i motsats till tidigare s-regeringar utnämns nu personal av båda könen som även motsvarar den faktiska representationen av utlandsfödda i Sverige. Åter ett exempel på att den skrämseltaktik vänstern kör med är just det: skrämsel, som inte motsvaras av sanning. 

Annars är det härligt med lediga dagar! Tar det lugnt, läser (håller på med Carsten Jensens "Vi, de drunknade" - den är verkligen bra! Ett århundrade ur perspektivet av invånarna i en liten dansk ort - liknande Torekov - under åren 1848-1945), har producerat en fotobok av digitala bilder från 2004 (avvaktar resultatet innan jag tar tag i övriga år) och är ute med hunden i dagsljus (i motsats till det mörker man annars befinner sig i från november till februari). 

Önskar Er alla trogna läsare ett riktigt Gott Nytt År!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits