Veckobrev 2009-07

Hej!


Måndag 9/2

Två dagars genomgång av bokslutet 2008 med start måndag morgon. Först genomgång av helheten (ser tyvärr inte så bra ut: preliminärt resultat 2008 -9,4 mkr) sedan kom socialnämndens presidium och tjänstemän på förmiddagen. På eftermiddagen samhällsbyggnadsnämndens respektive kommunledningskontorets motsvarigheter. Däremellan fick vi information från planavdelningen som rörde både samhällsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen (ang. hyresrätter i Förslöv - mer om det vid senare tillfälle). I anslutning protokolljustering kommunstyrelsen och förberedelse till näringslivsbolagets styrelsemöte som började 17:30. Direkt till företagsbyn för möte till 20:30.


Tisdag 10/2

Fortsättning med bokslutsgenomgång: denna dag med kultur- och fritidsnämnden och bildningsnämnden på förmiddagen och tekniska förvaltningen på eftermiddagen. I anslutning intervju med känd tv-profil (som jag trodde skulle bli spännande men jag fruktar att det hamnade på en, för vår del, mindre trevlig nivå). Genomgång av presentationen inför kvällens dragning. På kvällen till Torekov och informationsmötet med allmänheten angående beslutet om räddningstjänstens organisation. Det blev ett bra möte, tycker jag. Relativt stor uppslutning (40-tal personer), alla fick möjlighet att säga det de ville och en intressant diskussion.


Onsdag 11/2

Möte med Seniorgården uppskjutet p g a sjukdom. Istället tid att ta igen lite samtal, mailsvar samt lite förberedelser. Efter lunch möte angående detaljplanen Boarp. Både planfolk och exploateringsingenjör med. Blev ett konstruktivt möte där en del missförstånd reddes ut. I anslutning med exploateringskillen till en företagare i Hemmeslöv för diskussion angående kommunens utbyggnadsplaner.


Torsdag 12/2

Företagsbesök hos en handlare i Båstad tätort. Intressant med person som kommer utifrån och driver företag i centrala Båstad sedan några år. Lunch tillsammans med nya vd:n för NS-VA, det bolag som vi tillsammans med fyra andra kommuner i Skåne NV startar upp för drift av vatten och avlopp. Vår styrelserepresentant, kommunstyrelsens presidium samt kommunchef och personal från tekniska förvaltningen med. I anslutning avstämningsmöte i kommunhuset innan de drog vidare. Möte med demokratiberedningen.


Fredag 13/2

Telefonmöte med valberedningen i Kommuninvest. Därefter till Torekov Hotell för avstämning inom juryn angående de tävlingsbidrag som kommit in för utformning av omgivningen. Ner till Malmö för diskussion om Norrvikens trädgårdar. Till kommunhuset vid 16-tiden och såg att föredragshållare fortfarande höll på (del i kommunens chefsdag dit även politiker var inbjudna) - är verkligen ledsen för att jag missade det. Hämtade mina handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) innan jag begav mig hemåt.


Lördag 14/2 - söndag 15/2

Tvätt- och städhelg. Läste handlingar till ksau samt styrgruppen Hemmeslöv. För ovanlighetens skull ringde NST på lördagen.


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits