Veckobrev 2009-06

Hej!

Är rätt taggad efter att ha läst handlingarna till morgondagens och tisdagens möten angående bokslutet 2008 så jag skriver veckobrevet av bara farten... Vill även passa på att påminna om våra informationsmöten i Torekov 10/2 kl 19:00 respektive Förslöv 24/2 kl 19:00 om räddningstjänstens organisation.


Måndag 2/2

Vaknade i Stockholm och begav mig till Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för presentationen av den bok/rapport som "min" programberedning för välfärdsfinansiering släppte denna dag ("Tjugo samtal om välfärdens finansiering på sikt", den nyfikne kan läsa den på http://www.skl.se/artikel.asp?C=361&A=57354 ). Sex av dem som intervjuas satt i en panel och det blev även diskussion med den relativt stora publiken (ca 50-talet personer, bl a från DN och Timbro). Efter lunch till Bromma. Viss väntetid men kollade mail och tog en del samtal. På kvällen träffades många av oss på M1-möte med huvudpunkter Hedhusets reningsverks kommande utbyggnad och, åter, räddningstjänstens nya organisation.


Tisdag 3/2

Det årliga utvecklingssamtalet med kommunchefen. I anslutning möte med kommunstyrelsens presidium, kommunchef, planchef och exploateringsingenjör angående en del öppna markfrågor. Lunch med SEB:s kontorschef. Krisövning med kommunstyrelsens arbetsutskott (vi gick igenom våra krisdokument och insåg att vi behöver ha en "riktig" övning under året). Avstämningsmöte med bp och fp inför onsdagens kommunstyrelsemöte (även en del frågor vid kommande ksau togs upp). Till optikern för ögontest (trots att jag ser så bra... det visar sig att jag till min förvåning behöver glasögon...)


Onsdag 4/2

Näringslivsbolagets frukostmöte ute i Företagsbyn. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande och jag hade gått med på att träffa Torekovs byaråd innan för information angående deras alternativ om räddningstjänsten, som drog ut lite på tiden, men vi kunde i alla fall vara med och mingla lite på slutet. Till kontoret och fick gjort en del saker som legat en längre tid (bl a svar till NST angående avgifterna för delårsboende, skrev förra veckobrevet, gick igenom protokollet till demokratiberedningen) plus att jag ringde en kille på SKL ang. frågan om det över huvud taget är juridiskt möjligt för oss att basera vår kommunala kärnverksamhet på insamlade pengar. Till min förvåning är det, enligt den personen jag pratade med, det... Lite svårt att hantera på kort varsel, så det resulterade i att vi på eftermiddagen i kommunstyrelsen beslutade att utreda frågan. Efter lunch kommunstyrelse. Information om Hedhusets reningsverk (både av personal från Båstad och Laholm) och lite ang. läget om Svenstad. Verksamhetsberättelser från samhällsbyggnadsnämnden och kommunledningskontoret. Inga direkta överraskningar i övrigt, utöver utredningsyrkandet. Efter kommunstyrelsen möte med ordförande i bildningsnämnden och Montessori inför möte som de skulle ha med ekonomerna på fredag. På kvällen en del samtal från NST (ovanligt).


Torsdag 5/2

Lokalstyrelsemöte SEB. Till Lund för Kommunförbundets Skånes Välfärdskonferens (tack vare Örkelljunga och Östra Göinge hade vi tre representanter från Båstad). Intressanta föredrag från bl a Jan Eliasson, Bengt Westerberg, Maria Larsson och en tankeläsare under torsdagen. Programmet avslutades strax efter kl 18:00 och sedan var det samling för middag 19:30. Pratade en del med bl a kommunalrådet i Örkelljunga och folk från Helsingborg. Efter middagen bra träff med Båstad-gänget innan sängdags!


Fredag 6/2

Fortsatt konferens. Denna dag med bl a KG Hammar, Lena Adelson Liljeroth, Carin Götbladh och Per Borg. Från Lund vid kl 15:00. Till Båstad för att hämta mitt livs första glasögon... Aktieklubbsmöte på kvällen.


Lördag 7/2

Träff med Mjölbys kommunstyrelseordförande. Initierat av vår t f turistchef som ju delar sin tjänst mellan Båstad och Mjölby. Intressant - vi kan nog ha nytta av en del informationsutbyte. I övrigt inte något jobbrelaterat, umgicks med mina föräldrar som är uppe och åt säsongens första semla (om nu någon är intresserad av det).


Söndag 8/2

Bl a handlingarna till morgondagens och tisdagens möte ang. bokslutet 2008. Inte så kul läsning: Båstads kommun gick -9,4 mkr. Om vi fördelar det på tre år enligt balanskravet innebär det att 2009 kommer att belastas med dryga 3,1 mkr ytterligare (och nästa skatteintäktsprognos från SKL kommer den 19/2...). Känns tungt ekonomiskt för tillfället. Förberedelse av presentation räddningstjänsten på tisdag. Och en liten joggingtur i snömodden (för att avreagera mig lite).


Trevlig fortsatt söndag!


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits