Veckobrev 2009-05

Hej!

Bättre sent än aldrig... Nu har året dragit igång ordentligt, det är full fart!


Måndag 26/1

Framtagande av kallelsen till kommunstyrelsen 4/2. Lite mail och samtal. Kollade upp Region Skånes arvodesbestämmelser. Bokade resa till Stockholm 1-2 februari. Förberedelser inför valberedningsmöte Kommuninvest. Ängelholms förra kommunalråd kom förbi, bollade lite med honom innan till Rotary-lunch. På eftermiddagen möte med revisionens ordförande. Justerade protokollet för kommunstyrelsens arbetsutskott. En (ovanlig) ledig måndag kväll.


Tisdag 27/1

Telefonmöte med Kommuninvests valberedning (hemifrån). Till kontoret. Förberedde presentation till kvällens möte med Byggnads Båstad-sektion. Förberedde mig även till eftermiddagens möte med Båstadhem. Efter lunch första möte med den nya ledningsgruppen (som drar igång efter beslut i Framtidsgruppen): kommunstyrelsens arbetsutskott, nämndsordförande, kommunchef och förvaltningschefer träffas. Vi gick denna gång igenom kommunens ekonomi (2008 och 2009) samt hur vi ska arbeta framöver. I anslutning möte med Båstadhem (angående ägarstyrning, kommande revidering av dokument samt uppföljning av vårt förra möte i augusti). I anslutning möte med ett gäng entreprenörer som vill dra igång en spännande verksamhet (mer om det när det är mer officiellt). På kvällen till Enehall och en timmes dragning (typ Vad händer i Båstad) och en bra diskussion med Byggnads trevliga Båstad-gäng.


Onsdag 28/1

På förmiddagen förberedde jag mig inför kvällens kommunfullmäktige. Skrev ett insändar-svar till NST om översvämningar i Förslöv. Förberedde mig inför möte med Länsstyrelsen. De kom vid lunch som vi åt tillsammans och sedan satt vi fram till ca 15:30 och diskuterade yttrande till olika planer vi har på gång och hur vi kan samarbeta bättre. På kvällen extra kommunstyrelsemöte ang. bildningsnämndens reglemente och yttrande angående att vårt beslut tyvärr rivs upp angående avgifter till delårsboende. I anslutning kommunfullmäktige (bra information från näringslivsbolag och konsumentrådgivare).


Torsdag 29/1

Började dagen med att testa medicinsk yoga i Torekov - mycket bra för mig (hoppas jag lyckas ta mig dit fler gånger...). Skrev svar till ett kommande turistmagasin där jag fått några intressanta frågor. Lite andra samtal och mail. Efter lunch möte med engagerad kommuninvånare i Hemmeslöv angående dagvatten. Möte demokratiberedning.


Fredag 30/1

Direkt till Erikslund för styrelsemöte Skåne Nordväst. Bl a beslut om deltagare i det s k Framtidsforum (ca 60 personer från politik, näringsliv och utbildning som ska träffas ca 1 gång per termin och diskutera frågor i regionen) och information om NSR och infrastruktur. Efter lunch möte med arbetsförmedlingen och Ängelholms kommun om nuvarande läge (vi har en öppen arbetslöshet i Båstad på 2,4 % i december 2008, en ökning med 0,5% sedan december 2007). Inom polisen och beställde ett "EU-pass" (vad smidigt det går!).


Lördag 31/1 - söndag 1/2

Ledig lördag med klippning i Hallavara (härligt!). På söndagen justeringar i presentation till måndagen och på eftermiddagen flyg till Stockholm. Mer om det i nästa veckobrev!


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits