Veckobrev 2009-02--03

Hej - och God fortsättning!

Det var ett tag sedan - men så kan det bli över långhelger! Hoppas Ni alla haft en skön ledighet och nu är på hugget inför 2009. Det väntar en del utmaningar...!


Torsdag 8/1

Kom ikapp med mail, telefonsamtal samt kontakter på kontoret. Påbörjade förberedelser inför måndagens Rotary-möte (om Vad som händer i Båstad 2009).


Fredag 9/1

Presentationen till Rotary färdigställd. Genomgång av kommunstyrelsehandlingarna. Demokratiberedning (möte två i den av kommunfullmäktige valda konstellationen. Intressant diskussion kring en alternativ politisk organisation. För- och nackdelar mot nuvarande traditionella organisation). Tittade på kvällen förbi på After Work på Sand.


Måndag 12/1

Handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott 21/1 gås igenom. Träff med chefen för Administrationen om det ekonomiska läget i kommunen 2009. Lunchen på Rotary med anslutande föredrag. På kvällen möte inom m-bp-fp med räddningschefen angående förslaget till ny räddningsorganisation med anledning av besparingskravet på 1 mkr. I anslutning gruppmöte med bl a kommunstyrelselistan, information från övriga nämnder och styrelser, förfrågan om Kvarteret Idyllen samt beslut om räddningstjänsorganisationen.


Tisdag 13/1

Träff med arrangören av ungdoms-SM i segling 2008 om vad som är på gång inom segling i Region Skåne framöver. Samtal och mail. Efter lunch avstämning med kommunchef och kommunstyrelsens presidium (kommunstyrelsens chefer var med liksom den nye tekniske chefen). I anslutning avstämning m-bp-fp inför onsdagens kommunstyrelse. Diskussion om vissa frågor så uppskjutning av dem till fredagens m-bp-fp-möte.


Onsdag 14/1

Direkt till Helsingborg för ägarsamråd gällande NSR. Efter lunch årets första kommunstyrelse. Information om ekonomin 2009 (tyvärr relativt dystra prognoser) samt från ett tjänstemannabesök i Mielno i Polen (en ort som ligger vid kusten med knappa 5 000 invånare på vintern och över 150 000 på sommaren...). I övrigt bl a en detaljplan med villor i Västra Karup och utställning av detaljplan Boarp samt parkeringsavgifter och beslut om att lägga ut kommunal verksamhet på entreprenad.


Torsdag 15/1

Samtal och mail. Till Helsingborg och träff med samtliga kommuner mellan Göteborg-Malmö ang. utbyggnaden av dubbelspår på Västkustbanan. Det finns fem delar som ännu ej är utbyggda, varav Hallandsåstunneln är en. Det är nödvändigt att ligga på beslutsfattare att även övriga delprojekt tas tag i - underlagen beräknas fastställas i april så vi har i praktiken februari - mars på oss.


Fredag 16/1

Träff på Hedhuset (vårt gemensamma reningsverk med Laholm). Styrgruppsarbetet fortgår, beslut kommer upp på nästa kommunstyrelse om att gå vidare i processen. I anslutning avrapportering från det arbete om utvidgat samarbete inom räddningstjänsten Laholm-Båstad (på administrativ nivå). Efter lunch träff med boende för besiktning av Kvarteret Idyllen. Därefter möte m-bp-fp där vi beslutade om räddningstjänsten samt diskuterade ekonomin och hur vi ska gå vidare.


Lördag 17/1 - söndag 18/1

Läsa, läsa, läsa. Hann inte med allt men tillbringade hela helgen (med avbrott för promenader...) med att läsa handlingarna till kommunstyrelsens arbetsutskott samt till programberedningen för välfärdsfinansieringen (möte på torsdag och innan dess ska jag hålla i en dragning i den moderata gruppen, så jag gjorde även en presentation till dess. Färdigt söndag kväll 19:30...). Hann inte med styrelsehandlingarna till SKL, de får jag försöka klämma in i veckan.


Och så är nästa vecka igång igen!

Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits