Vecka 2009-51

Hej!
Här kommer årets sista veckobrev! God Jul och Gott Nytt (val-)År 2010 vill jag passa på att önska Er alla så här i början av brevet (i fall Ni inte läser ända ner)! Hoppas vi alla får lite chans till återhämtning så att vi är ordentligt peppade inför det kommande året!

 

Måndag 14/12
En del samtal innan styrelsemöte Preven3 (folkhälsoprojekt). I anslutning avstämningsmöte med Bjäre Kraft om vad som hänt det senaste halvåret samt vad som händer framöver (utbyggnad i kombination med kommunens planer, diskussion kring kommande IT-infrastrukturprogram, ev. politiskt ställningstagande till målsättning av fiberutbyggnad?). I anslutning julbord. På eftermiddagen kontorsjobb med förra veckobrevet, en del avstämningar inför kommunfullmäktige och avstämning med FP inför onsdagens kommunstyrelsens arbetsutskott.

 

Tisdag 15/12
Förberedelser inför onsdagens kommunfullmäktige med manusskrivande etc. På eftermiddagen avstämning med kommunchef, teknisk chef och kommunstyrelsens andra vice ordförande (bl a förhandlingsläge i olika frågor, hur går konkurrensutsättningen).

 

Onsdag 16/12
Kommunstyrelsens arbetsutskott 8:30 - 14:30 (bl a information om läget rapport framtidens äldreboende och nytt läge VA-taxan, säkerhet EPC-projekt (energibesparingsprojektet för våra fastigheter), exploatering kv Plommonet (f d socialförvaltningen), risk- och sårbarhetsanalys (går vidare till kommunfullmäktige)). Sedan extra kommunstyrelse (säkerhet EPC-projekt men även informations- och frågestund med upphandlade leverantören). Kort förberedelse inför Moderat förmöte till kommunfullmäktige som sedan startade 18:00. Flera intressanta frågor (bl a EPC, politisk organisation nästa mandatperiod och nytt avtal flyktingmottagande) och ett av årets längsta möten (till ca 23:30). En del återremisser (EPC, som Ni säkert läst i tidningen). Det blev en minoritetsåterremiss på den politiska organisationen (BP, KD och C tog dock inte ställning mot förslaget, och fick med en rösts marginal igenom en minoritetsåterremiss: 26 röster för, 13 "vet inte").

 

Torsdag 17/12
Började dagen med ett (som vanligt positivt) företagsbesök: Kulturmejan i Västra Karup (där även en del julklappar inhandlades i anslutning. Där finns inte bara färg, som i början, utan många fina presentidéer. Och sedan i år galleri/café på sommaren). Sedan till kontoret, en del samtal, rensade kommunfullmäktige handlingar från gårdagen och skrev på en massa julkort. Möte med demokratiberedningen (där - plötsligt! - ett alternativt förslag från BP-KD-C dök upp! Konstigt att de inte presenterat det vid gårdagens möte. Bra att det dök upp, det klargjorde en del. I princip vill de ha kvar nuvarande organisation fast med ytterligare två nämnder, teknisk respektive miljö). I anslutning avstämning med kommunchef respektive bygglovschef.  

 

Fredag 18/12
Dag att rensa undan en del. Justering av protokollet till kommunstyrelsens arbetsutskott. Överföring av möten etc till ny kalender. Nerteckning av höstens körda kilometer. Avstämning ekonomichefen. Efter lunch avstämningsmöte med Båstad Turism (om vårt fortsatta samarbete,  gränssnitt mellan kommunen - Båstad Turism - näringslivsbolaget, ev. EU-projekt vinterbadning tillsammans med polska Mielno). I anslutning samtal med tidningen, detta veckobrev, de sista julkorten innan hemåt (fick tag på de sista julklapparna i bokhandeln. Skönt!).

 

Lördag 19/12 - söndag 20/12
En del jobbmail men i övrigt städning, julklappsinpackning och -rimning och början till mental inställning till kommande ledighet. Tar en del samtal och ev. ett möte med ett intressant bygglovsärende på måndagen, då jag "stänger ner" arbetsplatsen inför julen (fixar med autosvar på mailen och liknande).

 

Som ovan skrivet hoppas jag att Ni får en riktigt skön jul! Ser fram emot lite ledig tid samt att sedan rivstarta med det årliga traditionella anförandet vid Rotarys första lunch efter jul (11/1) med vad som komma skall under 2010!

 

Julälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits