Vecka 2009-49

Hej!

 

Måndag 30/11
Kontorsjobb (mail och samtal) innan arbetsgrupp om servicedeklarationerna (framtagande av underlag till nästa veckas budgetberedning som ett led i arbetet med budget 2011). Gick även igenom de prioriterade målen för kommunstyrelse och nämnder. Möte med ordförande Båstadhem. Rotary-lunch (bra med boktips inför julen). Årets tandläkarbesök. Insändarsvar till NST. Inbokning av möte med bostadsbolag. Besök hos företagare i Förslöv. På kvällen moderat gruppmöte, extra trevligt med tre nya medlemmar.

 

Tisdag 1/12
På kontoret på förmiddagen (mail och samtal, avstämning med planchef och bygglovschef). På eftermiddagen ordentlig genomgång i ledningsgruppen (den politiska delen: kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) och ordförande i nämnder) av den omvärldsanalys som förvaltningscheferna har arbetat med en längre tid, som underlag inför budget 2011. Inställt möte med föräldrar gav en ledig kväll.

 

Onsdag 2/12
Skrivande av förra veckobrevet. Avstämning med FP inför kommunstyrelsen. Planberedning (ksau tillsammans med samhällsbyggnadsnämndens presidium och tjänstemän från kommunledningskontor och samhällsbyggnadsförvaltning går igenom kommande beslutsfrågor). Intressant: utvecklingen av skisserna av centrala Båstad (runt f d Försäkringskassan), uppdatering läget utredning pågatågstationer Förslöv + ev. Grevie, lägesrapport Nya Hemmeslöv, genomgång nya planförfrågningar. Efter lunch kommunstyrelse (KS). Ovanligt många intressanta frågor, vilket även återspeglade sig i åhörarskaran. Framförallt kanske: KS egen internbudget, EPC (Energy Performance Contracting) om det projekt jag beskrivit flera gånger tidigare - drastiskt minskade energikostnader och förbättrad arbetsmiljö i de kommunala fastigheterna, överenskommelse om flyktingmottagande och delbeslut om alternativ politisk organisation. Klara strax efter 17 och lite eftersnack i korridoren.

 

Torsdag 3/12
Företagsbesök hos Beslag & Design i Båstad. Som vanligt spännande att träffa företagare, i detta fall inte minst eftersom det är produkter som vi alla har/använder fast vi inte alltid är medvetna om var de kommer ifrån (kan köpas separat t ex hos NP NIlsson, men finns oftast redan påskruvade på t ex köksluckor). De har även belysningsarmaturer. Byte till vinterdäck. Avstämning kommunchef. Nytt insändarsvar direkt. Möte med intressent kring ev. planområde i Torekov.

 

Fredag 4/12
Upp före tuppen och med 6:30 flyget till Sthlm. Årligt möte med Kommuninvests valberedning, där jag är ordförande. (Övriga möten kör vi som telefonmöten.) Genomgång av aktuella ärenden att hanteras inför stämman i mars. Den ekonomiska föreningens ordförande berättade om hur arbetet i styrelsen går. Hem på eftermiddagen. Klarade av en del samtal och mail. På kvällen aktieklubbsmöte i Ängelholm.

 

Lördag 5/12 - söndag 6/12
En hel del mail men en helg utan kommunala handlingar, vilket var skönt! Stor tvätthelg med allt vad det innebär. Umgicks även en del med min faster och farbror som är på besök från USA.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits