Vecka 2009-48

Hej!
Så har första advent passerat och nu börjar slutspurten mot årsskiftet!

 

Måndag 23/11
Genomgång kommunstyrelsehandlingar. I anslutning vissa förberedelser för handlingar. Diverse mail och samtal. Veckobrev och blogg. Rotary-lunch (intressant med föredragande från Migrationsverket). Genomgång kommunfullmäktige-listan med planeringsmail till fullmäktigegruppen och FP. Till den internationella matmässan - en god erfarenhet i ordets rätta bemärkelse. (Kan verkligen rekommenderas när det är dags nästa gång!) I anslutning mandatperiodens enda kyrkofullmäktige i Hov.

 

Tisdag 24/11
Budgetberedning inför budget 2011. Vi börjar se över de övergripande delarna i god tid. Insåg efter ett tag att jag var den enda icke-pensionären (C:s ersättare tjänstgjorde denna dag). Samtal och mail. Vaccination på eftermiddagen. Avstämning kommunchef. Justering av protokollet till kommunstyrelsens arbetsutskott.

 

Onsdag 25/11
Förberedelser inför kvällens kommunfullmäktige med lätt feber (efter sprutan). Även slutjustering av dokument som ska in i handlingarna till kommunstyrelsen. Avstämning med teknisk chef och trafikingenjör ang. parkeringsavgifter. Förberedelser inför gruppledarträff. Samtal med kommunens juridiska ombud. Hem och satte mig på soffan en timme innan åter till kommunhuset. Gruppledarträff med allmän information. Sedan moderat förmöte. Kommunfullmäktige med förväntade diskussioner kring parkeringsavgifter. Tycker det blev bra med att vi utreder möjligheten för de som badar i Malenbadet att få parkeringsvoucher.

 

Torsdag 26/11
Lite praktiskt innan till Grevie och besök hos företagare. Intressant - samma person arrangerar den stora A-Ford träffen i Båstad i sommar. I anslutning lunch och avfärd till Ängelholm. Samåkning med Ängelholms kommunalråd till moderaternas kansli i Malmö och mötet om ensamkommande flyktingbarn som Vellinges kommunstyrelseordförande höll i. Allmän information och diskussion om hur det ser ut i de olika skånska kommunerna. Fler än som framkommit tar emot ensamkommande barn. I Båstads fall är förnyelsen av det vanliga avtalet för flyktingmottagande på väg upp till kommunfullmäktige (december) från Bildningsnämnden. Det kan omfatta ensamkommande barn, men då sådana som har uppehållstillstånd. Bildningsnämnden kommer att ta upp frågan om ev. separat avtal för ensamkommande flyktingbarn (d v s som inte har uppehållstillstånd) vid nästa nämnd.

 

Fredag 27/11
Direkt på morgonen till Helsingborg och möte med Skåne Nordväst. En del intressanta informationspunkter på förmiddagen: bl a ang. hur processen går med Luftfartsverket om flygplatsen, projektet med samordning kollektivtrafik där skolskjutsar och linjetrafik samordnas i fyra kommuner (har gått över förväntan och är något även vi kommer att titta på tillsammans med bl a Ängelholm), en sammanställning av de tio kommunernas översiktsplaner (som bl a visar att kommungränserna vid ex v tågräls inte har koordinerats...). Under eftermiddagen styrelsemöte med en del praktiska beslut (samarbetet med turism och näringsliv, inriktning om elbilar och att fortsätta arbeta för standardiserade administrativa system). Efter mötet till färjeläget och en tura med julbord som avslutning av året.

 

Lördag 28/11 - söndag 29/11
Utöver kommunstyrelsehandlingar och en del mail så blev det en hel del tid med inflyttning i den nya datorn (blev inte färdig så det arbetet fortsätter nästa vecka...). I övrigt lugnt och skönt.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:
Postat av: Anonym

2009-12-05 @ 17:27:25

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits