Veckobrev 2008-35

Hej igen!

Här kommer veckobrevet!


Måndag 25/8

Kommunstyrelsens ärendelista togs fram innan jag begav mig till Hotel Skansen för demokratiberedningens kick-off: Som förvarnat har vi i år breddat basen för dem som fick grundinformationen så att inte enbart demokratiberedningens ledamöter (tror vi är 8 personer) utan att samtliga ledamöter i KF och nämnder blev inbjudna (tyvärr strök vi ersättarna p g a vår ekonomiska situation). Även personer från andra kommuner var inbjudna (Klippan, Staffanstorp, Osby, Ängelholm, Bromölla deltog). Kommunchef resp. KS-ordförande från Tierp, Arvika och Lerum berättade hur de förändrat sina organisationer (politiska och förvaltnings) de senaste åren samt vilka erfarenheter de gjort. I lunchpausen intervjuades jag av Sydnytt (sändes inte förrän fredag) ang. Stenbrottet, Svenstad och Peab. Efter demokratiberedningen kontorsgöra innan styrelsemöte med Båstad Näringslivs AB (bl a beslut om näringslivsutvecklare/vd) samt, försenat, kretsstyrelse.
 

Tisdag 26/8

Ordförandegrupp - första gången med nye socialnämndsordföranden. I anslutning första genomgång efter sommaren med min vice ordförande. Efter lunch träff med KS-presidium, kommunchef och kommunledningskontorets förvaltningschefer (Administrationen, Tekniska kontoret, Planavdelningen). Sedan bra avstämningsmöte med Båstadhem (KS-presidium och kommunchef med Båstadhem s vd och presidium). Justering ksau-protokoll. Under dagen uppringd av Dagens Industri-journalist som gräver i Kommuninvest (jag sitter som sammankallande i valberedningen och vi föreslog byte av ordförande till bolaget till stämman i mars). Eftersom alla detaljer är bortglömda satt jag på kvällen och gick igenom alla möten, protokoll samt skrev en sorts logg-bok för att kunna besvara hans frågor.

Onsdag 27/8

Träff med moderat KF-ledamot på morgonen. Under förmiddagen diverse samtal (bl a med DI-journalisten). Vid lunch till Helsingborg för moderat förmöte inför nästa veckas ägarträff ang. NSR. I anslutning till flygplatsen och resa till Stockholm. Direkt till m-möte vid Sveriges Kommuner och Landsting (kom dock sent ca 19:30, mötet börjar kl 18:00). Middag med moderater från kommuner och landsting i hela Sverige (satt denna gång bl a med Gotland och Västervik och fick lite information från den moderata kommunala samrådsgruppen som haft sammanträde under eftermiddagen).
 

Torsdag 28/8

Moderat gruppmöte på morgonen där samtliga beredningars och styrelsens ärendelistor gås igenom. I anslutning politikerinformation för alla partier, bl a om jämförelseprojekt och den nya skatteprognosen (tyvärr inte så kul läsning för oss: prognosen skrivs ner både för 2008 och 2009). Efter lunch möte med min programberedning (Välfärdsfinansiering, där jag sitter ordförande). Intressant redovisning av intervjuer som gjorts med 20 svenska opinionsbildare på temat som kommer vara ett av underlagen för vår rapport. Efter mötet ett glas vin med mp- och kd-ledamoten i beredningen innan o-officiell middag med region- resp. landstingsordförandena i Skåne och Halland samt KS-ledamot i Gbg (som ändå innebar intressanta diskussioner).


Fredag 29/8

Gruppmöte moderaterna i styrelsen, sedan Alliansen i styrelsen innan styrelsemöte 10:00-12:00. Mest remissvar - men (tydligen för första gången denna mandatperiod och hände ingen gång under den förra...) två voteringar! Allmännyttan (där SKL föreslår eget förslag istället för utredarens kritiserade två alternativ) och Vårdval i Sverige. Efter lunch till flygplatsen och resa till Ängelholm. Till kontoret för avstämning med kommunchefen och träff med Företagsbyn (planering inför 1-års jubiléet).
 

Lördag 30/8 och söndag 31/8

Diverse mail, genomgång av KS-listan och skrivelse veckobrev. Viss planering inför måndagen (ska till kommunförbundet i Lund) - men mer om det nästa vecka! Hann även med städning, tvätt, strykning - samt en härlig 50-års fest i form av Gårdskamp på Hemmeslövs herrgård (där mitt lag - av någon konstig anledning som vi aldrig förstod - kom sist! Suck.)


Trevlig fortsatt helg!

Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits