Partiintern diskussion...

Idag var första dagen mina två vice ordförande var på plats. En del att stämma av efter sommarveckorna och inför morgondagens ksau. Har på känn att speciellt två ärenden kommer att väcka uppmärksamhet - ska återkomma om jag har rätt. Hade även ett möte med socialnämndens ordförande och socialchefen om hemtjänsten i Båstad Ö Karup, vars kostnader har dragit iväg, vad det beror på samt vad man kan göra för att komma åt det.

Igår var jag i Helsingborg och träffade några moderata kollegor från nordvästra Skåne. Vi samarbetar om många frågor och har i allmänhet ett gott samarbete. Samtidigt har vi helt olika förutsättningar (både som kommuner och som personer) så det blir alltid spännande diskussioner. En het fråga nu (liksom i våras) är remissvar vad gäller tåg. Det är många långsiktiga strategier som tas nu vad gäller infrastruktur i allmänhet men tågtrafik i synnerhet så det gäller att vara på hugget. Från Båstad-håll hårdlanserar vi en station i Förslöv i alla sammanhang, övriga kommuner har egna frågor de bevakar och samtidigt har beslutet om Fehmarn-bält bron äntligen aktualiserat frågan om en fast HH-förbindelse! Där gäller det att vi också är med på banan, tillsammans.

Internt inom moderaterna diskuterades igår beslutet i arbetsutskottet i kultur- och fritidsnämnden om Påarps golfbana. Den generella frågan är hur man ställer sig när partiet har en linje och man själv en annan. Tillkommer det faktum att vi har personval (där man profilerar de egna åsikterna), samt att vi gärna vill att folk ska engagera sig (och varför göra det om man enbart är "röstboskap"). Samtidigt finns det vissa frågor som partiet har profilerat sig i. Och är man då inte personvald så är man invald på moderaternas lista och då torde väljarna förvänta sig att man driver de frågorna moderaterna har blivit valda för. Det finns helt enkelt inte svart eller vitt! Vi är definitivt inte slutdiskuterade än.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits