Framtidsgrupp

I vår serie av verksamhetsbesök hade turen idag kommit till fastighetsskötarna. Det är, som vanligt, otroligt nyttigt att komma ut och träffa personalen i verksamheten och få lite inblickar i "verkligheten". Nu har vi bokat uppföljningsbesök för att se de kommunala fastigheterna med bl a konsekvenserna av tidigare budgetbeslut om besparingar i underhållet... Det kommer helt klart att bli tufft samt öka trycket i framtida budgetdiskussioner.

Under eftermiddagen hölls det första mötet med något som vi kallar kommunens Framtidsgrupp. Alla förvaltningschefer och ordföranden samt ksau:s ledamöter träffades. Vad utgör framtidens kommun? Många utmaningar väntar och resurserna kommer att bli ännu mer begränsade. Samtidigt vill vi göra det bästa av våra förutsättningar. En första del av en SWOT-analys genomfördes, andra delen följer i september. Sammanlagt har vi planerat sex träffar under hösten med olika teman och föredragshållare.  

I oktober har även budgetberedningen ett två dagars-möte. Vi har gett ekonomiavdelningen i uppdrag att se över ett resursfördelningssystem, d v s vi kommer i princip att börja 2009 års budget diskussion ett knappt halvår tidigare än vanligt. Vi ser färre barn och fler äldre. Det betyder att det kanske behöver omfördelas pengar till äldreomsorgen. Samtidigt måste vi satsa på skolor och förskolor för att vara attraktiva för barnfamiljer att flytta till kommunen. Svåra, svåra avvägningar!

Ska nu bege mig för att se sista 20 minutrarna av Morden i Midsomer! (Njöt dock tidigare av sammanfattningen från friidrotts-VM!)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits