Dagens kommunstyrelse

Dagens möte gick ovanligt fort: och då var det ändå flera tunga punkter på dagordningen. (Å andra sidan ska de vidare till kommunfullmäktige, så då sker debatten där i stället för i kommunstyrelsen.) Golfbanorna var uppe. Tyvärr gick inte bägge igenom. Men det finns fortfarande hopp i KF.

En intressant lösning beslutades för Ungdomens Hus i Förslöv. Samtliga partier enades om att bygga nytt i kommunens regi. Mer information tas fram om detta (tidplan, finansiering) men målsättningen är att det ska vara färdigt till årsskiftet 2006/2007.

Den nye kommunchefen presenterade sig och vi fick lite allmän information från Miljö- och Byggnadsnämnden och personalavdelningen.

En av bygdens riktiga kändisar har gått ur tiden. Birgit Nilsson. Begravningen skedde idag i den närmsta kretsen. Jag är glad att jag har hört hennes memoarer (talbok, där hon läser själv. Mycket intressant!). Birgit Nilssons bortgång kommer säkert att uppmärksammas på flera sätt, även i kommunen.

Kommentarer:
Postat av: Ola

Du är en intensiv golfspelare om jag förstått det rätt. Inget fel i det. Jag har många släktingar som spelar golf. Men det är inte detsamma som att man vill ha golfbanor "överallt". Det skulle vara intressant om du ville svara på följande. Du går på en stig (med mycket gamla anor) genom ett landskap som är vackert, öppet och kanske med betande djur. Det är inte själva stigen som är grejen, utan totalupplevelsen. Så någon tid senare går du på samma stig. Den i sig är ej förändrad, men när du tittar till vänster eller till höger ser du människor i modern enhetlig klädsel med vagnar och klubbor. Då och då kommer det en elektrisk bil.
Får du samma totalupplevelse? Och om du får det tror du då det kan bero på din relativt låga ålder? Att du ännu inte blivit så gammal att du riktigt förstår vissa värden i vårt samhälle?

2006-01-16 @ 08:16:02

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits