Veckobrev 2008-46

Hej!


Fick en (bra) fråga efter förra veckobrevet angående öppna nämndssammanträden en gång per år. Jag ska kolla upp det. Vet att, förutom kommunstyrelsen, så har bildningsnämnden öppna möten medan socialnämndens och samhällsbyggnadsnämndens möten som regel inte är det (det hänger ihop med myndighetsutövandet). Återkommer när jag vet mer!

Måndag 10/11

Körde mina vinterdäck till däckfirman i V Karup. Blev övertygad om att låta sätta på odubbade vinterdäck. Vi får se hur det går - är lite skeptisk - men det är bra för miljön så det är bara att försöka. Träffade revisionens vice ordförande. Framtagande av handlingarna till kommunstyrelsens arbetsutskott 19/12. Påbörjade justering av förra veckans kommunstyrelseprotokoll (ovanligt besvärligt). Rotary-lunch. Avstämningsmöte med kommunchefen. Studiebesök av två av valkretsens tre moderata riksdagsledamöter (Margareta Pålsson och Hans Wallmark). Bildningsnämndens och socialnämndens respektive ordförande hade hjälpt mig att arrangera ett riktigt bra program: Förslövs högstadium och kulturskola, Almgårdens äldreboende och, till sist, en kortvisit på Kunskapscentrum i Båstad. På kvällen trevlig och intressant EU-träff med en av moderaternas toppkandidater (enligt provvalsresultatet) till EU-valet Hans Wallmark i Förslöv.


Tisdag 11/11

Fortsatt justering av kommunstyrelseprotokoll. Möte med Båstads representant i NSR:s styrelse, kommunchefen och kommunstyrelsens presidium angående kommande beslut om investering respektive samarbete med Öresundskraft (vi får även besök av NSR:s vd och en tjänsteman från Helsingborgs stad vid nästa kommunstyrelse den 3/12). På eftermiddagen möte med en lokal förening. Fick gå tidigt, hämtade hunden och körde hem honom. Styrelsemöte i näringslivsbolaget från kl 17:15 till ca kl 20.00.


Onsdag 12/11

Styrgruppsmöte med Laholms kommun på reningsanläggningen Hedhuset. (Vi kommer framåt något steg och backar något. Vi har insett att fokus ligger på 30 år - tidigare diskuterades även en deletapp på 15 år. Inte så lätt att uppskatta hur många invånare vi kommer vara 2038 - och hur många verksamheter som kommer finnas - i den del av kommunen vars avlopp går till Laholm... Arbetet fortsätter). Efter lunch däckbyte. På eftermiddagen träffade kommunstyrelsens och socialnämndens presidier den person som är utvaskad att bli ny vård- och omsorgschef (ersätter socialchef med den nya organisationen som föreslås där Individ- och Familjeomsorg flyttas till bildningsnämnden).


Torsdag 13/11

På förmiddagen möte med en representant från en stor tjänsteleverantör. Givande diskussion kring konkurrensutsättning respektive entreprenadutsättning av olika kommunala verksamheter. (Vi kanske borde arrangera en Upphandlingsdag - likt den Boendedag vi hade för 1,5 år sedan - och bjuda in juridisk kompetens, kommuner som redan driver en stor del av sina verksamheter i alternativ regi samt en del möjliga leverantörer för att träffa oss politiker men även kommunens tjänstemän. Så att alla förstår att nu menar vi allvar och, samtidigt, att det inte är något farligt.) Avstämning med näringslivsbolagets vd. Efter lunch intervjuades jag av Laholms kommun kring deras varumärke. I övrigt föreberedelser inför kvällens möte: räddningstjänsten. M-bp-fp ledamöter i kommunstyrelse och samhällsbyggnadsnämnd träffade räddningschefer och representanter från de tre stationerna för att få information om de alternativ som finns för framtidens organisation samt vilka konsekvenser de får. Vi politiker satt kvar och diskuterade men insåg att vi behöver ta en runda inom respektive parti innan vi kan gå vidare.


Fredag 14/11

Jag hade känt mig krasslig torsdag kväll men natten till fredag bröt det ut - inget allvarligt men en ordentlig förkylning. Så tyvärr fick jag ringa återbud till en moderat medlem och engagerad kommuninvånare samt deltagande i moderaternas s k Skåneforu(m) - där kommunalråd, regionråd och riksdagsledamöter träffas några gånger per år för informationsutbyte. Skulle dock till apoteket och tog mig en sväng inom kommunhuset (för att hämta ksau-handlingarna) och träffade där samhällsbyggnadsnämndens ordförande, och kort även förvaltningschefen, för avstämning efter gårdagen.


Lördag 15/11 - söndag 16/11

Ingen städning, tvätt och liknande! Fortfarande krasslig men en del mail och även handlingar till ksau (bl a antagande av detaljplan verksamhetsområde Vistorp och organisationsutredning socialförvaltningen), budgetberedning och styrelsen SKL (bl a yttrande om nytt lagförslag vad gäller LSS). På söndag styrelsemöte vägföreningen.


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits