Veckobrev 2008-45

Hej!

Det känns som om dessa kommer allt senare - i början skrev jag dem på fredagen, sen helgen och numera på måndagen veckan efter... Men innehållet blir ju detsamma...


Måndag 3/11

Hela dagen diverse kontorsarbete (försöker främst få ihop diverse möten och förberedelser för besök av riksdagsledamöter 10/11, men även mail och telefonsamtal samt förberedelser inför kvällen). Rotary-lunch. På kvällen moderat gruppmöte med fokus på kommunstyrelselistan (bl a med följdbeslut att inte höja skatten)  men även genomgång av nämnder och styrelser.


Tisdag 4/11

På förmiddagen träff med investeringsansvarige för att diskutera eventuell revidering av investeringsbudgeten inför 2009. På eftermiddagen avstämning med kommunchef och kommunstyrelsens presidium (bl a information om att synpunktshantering kommer igång från 1/1 2009, rekryteringsprocessen av ny socialchef, hur det går med resursfördelningssystemet och hur vi ska hantera avgifterna som kommer upp vid onsdagens kommunstyrelse). Därefter m-bp-möte inför kommunstyrelsen (fp kunde inte delta, inte heller på onsdagen).


Onsdag 5/11

Kommunstyrelse (se egen punkt i bloggen).


Torsdag 6/11

Möte med integrationssamordnare (vi klarar i år vårt avtal om att ta emot 20 invandrare. Man arbetar med ett projekt med föreningarna i kommunen samt har lyckats med att få praktikplatser och liknande. Vi får en skriftlig rapport efter årsskiftet). Nytt möte angående investeringsbudgeten. Möte med Torekovs byaråd angående påbörjade trafiksäkerhetsåtgärder.


Fredag 7/11

Kort sväng inom kontoret innan avfärd till moderaternas skånekonferens i Åhus. Denna gång med fyra deltagare från Båstad. Det var en väldigt bra konferens. Som första punkt resonerade Nackas och Vellinges respektive kommunalråd om framgångsfaktorer för genomförandet av moderat politik i en kommun (vikten av valfrihetspolitik och långsiktighet. Bort från äskanden - där fokus på elände genererar mer pengar... Känns det igen?). Sen berättade regionstyrelsens ordförande om vad som är på gång i regionen 2009 (bl a Vårdval Skåne från 1/5, hembesök från 1/2). Gruppledaren i riksdagen berättade om hur partiledningen resonerar (bl a fortsatt arbetslinje, att välfärdssatsningar är på gång, strategi inför 2010). Projektledaren för ett projekt som går ut på att besöka verksamheter inom välfärden berättade vad det innebär. Ordförande i Skåne vårdproduktionsberedning (beställarorganisationen för regionens egna verksamheter) berättade om fokus på tillgänglighet vilket innebär utveckling av närsjukhusen och det fortsatta förnyelsearbetet med att dra ner på centrala kostnader. Ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden fördjupade sig bl a i mer detaljer kring Hälsoval Skåne. Middag på kvällen.


Lördag 8/11

Migrationsminister Tobias Billström redovisade halvtidsresultat samt vad som händer framöver inom området (t ex  arbetskraftsinvandring). Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson berättade om de två propositioner som kommit de senaste månaderna inom hennes område samt vad de innebär. Hon är även nordisk samordningsminister och berättade om vad som händer på det området (intressant för oss i Skåne är att man bl a fokuserar på gränsproblematiken). Eftersom vi Båstadbor nyligen hörde Gunnar Hökmark i Båstad "skolkade" vi eftermiddagens EU-program och åkte hem efter lunch.


Söndag 9/11

Opolitisk dag! Hunden fick upp mig tidigt så att jag hann stryka-städa-putsa skor innan kl 11:00 på förmiddagen...


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits