Veckobrev 2008-50

Hej!

Vill börja med att hänvisa till en länk till ett program på SVT, "2020". I måndagens program visade de bl a från den stadsdel i Freiburg (Vauban) som vi var och besökte i juni! Länk till programmet http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1340041


Måndag 8/12

Dagordningen till nästa veckas kommunstyrelsearbetsutskott men även extra-kommunstyrelse (av två anledningar. Dels de justerade reglementen med anledning av flytten av individ-och familjeomsorgen från socialförvaltningen till barn- och utbildnings- respektive framstegsförvaltningen och dels uppskjuten centralförhandling med facket p g a beslutet att lägga ut 50% av städningen på alternativ regi). Uppföljning av intervju med SSR (om välfärdsfinansiering). Genomgång med kommunchefen inför framtagande av dagordningar till Demokratiberedningen respektive mötet med de kommunala bolagen ang. ägarstyrning. På kvällen styrelsemöte näringslivsbolaget.


Tisdag 9/12

På förmiddagen besök i två kommunala förskolor, Malen och Päronbyn. Jättefina verksamheter och roligt att komma ut i "verkligheten"! (Intressant: Det hördes en del upprörda röster över att det under 2008 sparades in på frukt till barnen. Nu tycker man här att det har fungerat så bra att barnen tar med sig egen frukt att man - frivilligt - fortsätter med detta under 2009...) Under eftermiddagen justering av kommunstyrelsens protokoll samt framtagande av dagordning för mötet med bolagen i januari. På kvällen samrådsmöte för detaljplanen Trollebäcken (en del synpunkter men mer av allmän natur: många pensionärer var närvarande). 


Onsdag 10/12

Frukostmöte arrangerat av näringslivsbolaget med högaktuellt tema: Arbetsförmedlingen och Framstegsförvaltningen informerade om det aktuella läget och vilken beredskap som finns i kommunen för kommande effekter av lågkonjunktur och varsel. I anslutning lyssnade jag på Skolinspektionens avrapportering från sin granskning av Båstads förskolor, grundskolor, gymnasium och vuxenutbildning. Det var trevligt att lyssna till! Vi har hög kvalitet på våra verksamheter - vilket bekräftades. Vissa delar kan självklart bli bättre men det vore ju konstigt om det inte vore så. Efter lunch plangruppsmöte (ett examensarbete med fokus på ny järnvägsstation i Förslöv presenterades, avstämning kring utredning om centrala Båstad samt genomgång planläget och planförfrågningar). I anslutning flyg till Stockholm och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). På kvällen möte med moderata gruppen. Även fp deltog och vi hörde en man från SEB berätta lite om det finansiella läget och framtiden ur deras perspektiv. Efter middag läste jag klart styrelsehandlingarna till fredagens möte.


Torsdag 11/12

Gruppmöte moderaterna med genomgång av dagordningarna för styrelse och samtliga beredningar. Informationsmöte för alla (McKinsey-konsult informerade om hur de bedömer kommunala och landstingsverksamheter. Mycket intressant - tyvärr bara en halvtimme... . Justitieministern informerade om vad som händer på Justitiedepartementet som rör kommuner och landsting). På eftermiddagen möte med programberedningen för välfärdsfinansiering (vi börjar fila lite på de första delarna av det som ska bli slutrapporten som kommer om ca ett år). På kvällen träffade jag en gammal studiekompis från Handels-tiden (som jag fått kontakt med genom Facebook!).


Fredag 12/12

Moderat gruppmöte. Sedan var det dags för Lucia-tåg innan Alliansen hade sitt gruppmöte. Styrelsemöte (information: förhandlingar kring producentansvaret (Ni vet, återvinningsanläggningarna) samt Laval-domen - utredning om hur EG-domstolens dom ang. Vaxholmsbygget kommer att påverka Sverige). Efter lunch möte mellan moderaterna i styrelsen och landstingsordförande från hela landet med socialförsäkringsministern (om rehab-garantin och sjukskrivningsmiljarden samt företagshälsovården). Hem med 15:00-maskinen.


Lördag 13/12 - söndag 14/12

Handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott, extra kommunstyrelse och nästa veckas kommunfullmäktige (delvis överlappande). I övrigt inte mycket, förutom det normala (typ städning, dock denna vecka i begränsat omfång...)!


Trevlig fortsatt helg!


Hälsningar

Anette


Kommentarer:
Postat av: Anonym

Här kommer en jul- och nyårshälsning från ett vintrigt Bohuslän.



Kram



Maria Abrahamson


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits