Årets höjdpunkt?

Från och med nästa måndag 8/5 drar "säsongen" igång: nu ska vi få ihop budgeten inför 2007. Beslut fattas i kommunfullmäktige den 28/6 vilket innebär att den ska vara klar till kommunstyrelsen den 7/6 (= i arbetsutskottet senast 24/5... = i handlingarna för utskick 15/5.... Det betyder att vi egentligen bara har en vecka på oss! Hur sjutton ska det gå till?)

I år blir det extra besvärligt (fast det kanske man säger varje år?). Dels ligger vi på underskott i årets budget, vilket inte är det bästa utgångsläget, och dels verkar nämnderna vara ovanligt på hugget i år och begär relativt stora summor pengar.

Även om Båstad är en ganska liten kommun med drygt 14.000 invånare så är det ändå en fördelning av dryga 500 MSEK mellan nämnder och kommunstyrelse vi pratar om. Det är mycket pengar - samtidigt är det många uppgifter som utförs av kommunen, inte minst i form av vård, skola och omsorg. Det är verksamheter som direkt påverkar och berör våra invånare.

Kommentarer:
Postat av: Christina Linnea Örtendahl

Ja, det är mycket pengar. Men till syvende og sidst handlar det om att bestämma vad som ska göras och varför. Att tänka i termer av vad det är som vi måste göra tillsammans och sedan komma fram till och driva en lösning. Pengarna i sig är inte intressanta och inte allt som tjänstemännen kommer fram till heller. Vad bör kommunen göra? Vad kostar det? Det fixar jag för det är min uppgift som kommunalråd! Nej, det behöver vi inte betala gemensamnt och det kan jag inte begära att invånarna i kommunen vill stå för!


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits