Nu börjar vardagen

Det har varit grymt skönt med ledighet! Nu är man peppad och full av energi inför den kommande intensiva perioden med bl a VAL! Det ska bli riktigt kul! Smygstartade arbetshösten i fredags med att vara gäst hos Radio Båstads morgonprogram Snooze (kul!) och dela ut kransar vid simskolans avslutning. Dessutom hade vi mötet för sommargästerna på lördagen som skulle förberedas. Det var inte fel, nu känns det lättare att vardagen drar igång ordentligt imorgon...

Har varit i Italien en vecka och fyra dagar i Dublin. Det är underbart att komma ut och lära känna nya omgivningar och göra sådant man inte gör hemma - och ännu mer underbart är det sen att komma hem!

Tack för Din kommentar, Börje! Beklagar sena svar men förhoppningsvis bättre sent än aldrig?

- Varför ska innevånare i Båstads kommun i framtiden lämna synpunkter på översiktplanen?
* Det är extra viktigt att få in reaktioner på de förslag som läggs i översiktsplanen eftersom den rör en sådan lång tidsperiod. Det är inte säkert att förslaget ändras för att det kommer in enstaka synpunkter - det kan finnas goda skäl till varför det är planerat som det är - men man har åtminstone framfört dem.

- Varför ska vi rösta den 17 september?
* Personligen tycker jag att det både är en rättighet och en skyldighet att rösta. Även om man inte hittar 100% rätt är det bättre att rösta på det parti man tycker "minst illa" om, än att inte rösta alls. Det parti/de partier som sen får majoritet har då ett mandat att styra. Dessutom är det viktigt med högt valdeltagande för att inte extrempartierna, som ofta är duktiga på att mobilisera sina väljare, ska få fler mandat än de borde ha.

Hoppas Du är nöjd med dessa korta svar, annars får Du återkomma.

Jag tillbringar söndagskvällen med att röja lite i mitt arbetsrum och sedan läsa några sidor ur Potemkin, en intressant biografi om Catherina den Storas eventuelle man. 

Kommentarer:
Postat av: Börje

Tack för svar. Du skriver att "det är inte säkert att förslaget (till översiktsplan) ändras för att det kommer in enstaka synpunkter". Det förstår jag så väl. Men i det aktuella fallet föreslog KOMMUNEN i sitt under flera år utarbetade förslag till ö-plan parkmark på en åker. INGEN har opponerat sig i remissvaren. Några har t.o.m. applåderat. UNDER PÅGÅENDE BEHANDLING av ö-planen bygger ni sedan en väg på parkmarken istället. Tvärt emot ert under flera år noggrannt utarbetade förslag. Du måste förstå att de som lämnat synpunkter i den av er nu åsidosatta demokratiska processen aldrig mer kommer att göra detta. Ni står ju inte ens bakom era egna förslag. Om det långsiktigt ska bli en park varför ska det då kortsiktigt bli en väg? Även om du inte kommer att erkänna det här så tror jag du nu förstår vad det är som skapar s.k. politikerförakt i Båstads kommun. Och det ger inte några röster, inte till något parti.

2006-08-14 @ 07:27:32

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits