Från Menorca (3)!

Cala MitjadaIgår hyrde jag en bil och körde runt lite på ön - kul! Hann med mer än planerat. Utöver den förra huvudstaden (Ciutadella, där jag bl a shoppade ett par typiska menorkinska skor) och den nuvarande huvudstaden (Mahón) var jag uppe på den högsta toppen (Mont El Toro), badade vid en strand på norra kusten (Cala Cavallería, helt olik stränderna på sydkusten. Grövre, mörkare sand, inte lika härligt vatten och utan pinjedoft...), åt lunch i Es Fornells och besökte ett häftigt disco som befinner sig i några grottor (Cova des Xoroi). Man börjar bli gammal när man går på disco enbart som turistattraktion... Köpte med mig en cd därifrån med härlig softarmusik.

 

Tankade bilen lite för fullt, så på hemvägen blev det kortare visiter vid stränderna Cala En Porter och Platjes de Son Bou som bonus.

 

För övrigt hade jag med mig tre böcker. Den första är utläst (Fallet G), sedan visade det sig att jag redan hade läst nästa deckare (suck!) och den tredje boken (en biografi om Stalin) är perfekt för hotellet men för klumpig för stranden. Så där stod jag! Då upptäckte jag Douglas Coupland! Han har skrivit Generation X (som jag - ännu! - inte läst) men även en bok som heter Hey Nostradamus. Den var så bra så jag sträckläste den i förrgår och har redan köpt min nästa Coupland...

 

Snart är semestern slut men jag njuter verkligen! Underbart väder och fantastiska stränder (idag Cala Mitjada, ca 20 min promenad från hotellet).  


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits