Veckobrev 2008-43

Hej!


Här kommer lite information om vad som hände förra veckan. Det var mer än de stora rubrikerna i tidningen...


Måndag 20/10

Började veckan på reningsverket i Hedhuset. Tillsammans med Laholms kommun fortsätter arbetet med förberedelser för kommande utbyggnad. Rotary-lunch. Påbörjade förberedelser till onsdagens kommunfullmäktige. På kvällen möte med fullmäktigeledamöter och -ersättare där vi diskuterade för och emot en skattehöjning (mest emot...). Beslut på moderata gruppmötet M1 den 3/11. Middag med mina adepter.


Tisdag 21/10

Ordförandeträff. I anslutning möte med bp- och fp-ledamöter inför onsdagens arbetsutskott. Däremellan intervju med TV4 Halland och NST ang. miljöchefens uppsägning. (Vi har diskuterat samhällsbyggnadsnämndens internbudget inom mbf vid några tillfällen - men då har fokus legat på räddningstjänsten. Räddningstjänsten ska spara 1 mkr mot miljöavdelningens 300 tkr. Därutöver kom ett förslag om att undersöka om att eventuellt dra 100 tkr till från miljöavdelningen - eftersom planerade avgiftshöjningar och verksamhetsflytt av djurskyddet till Länsstyrelsen  i princip innebar att 300 tkr inte motsvarade någon besparing alls). Efter lunch intervju med Sydnytt. I anslutning mail och telefonsamtal utöver förberedelser inför kommunfullmäktige.


Onsdag 22/10

Budgetberedning med kvartal 3-rapporten (underskott 14,2 mkr. Bättre än -19,5 mkr som vi hade vid halvårsbokslutet men fortfarande inte bra!). Kommunstyrelsens arbetsutskott (bl a exploateringsavtal och detaljplan för del av Boarp 1:20, d v s de 20 hus som planeras i Kattvik och som delvis ska hjälpa till att finansiera Norrvikens trädgårdar. Information bl a om hamnen och om folkhälsoarbetet i samarbete med Ängelholm). På kvällen kommunfullmäktige med exploateringsavtal och detaljplan Norrvikens trädgårdar. Skönt att detaljplanen är antagen!


Torsdag 23/10

Möte med företag som planerar att bygga bl a seniorlägenheter i Trollebäcken. Diverse samtal och mail. God och trevlig lunch hos ett moderatpar. Förberedelser inför paneldebatt på företagsbyn fredag.


Fredag 24/10

Möte med ekonomichefen om ekonomin 2009. Ut till Båstad Företagsby för 1-års jubileum. Deltog i paneldebatt tillsammans med bl a vd:n för näringslivsbolaget och Sparbanken Gripens koncernchef. Var sen kvar vid eftermiddagens intressanta information från både företagsbyn och Ideon i Lund. Det är fantastiskt vad mycket som hänt där ute på ett år - de är nu 26 företag på plats.


Lördag 25/10 - söndag 26/10

En helg utan handlingar att läsa! Aktiv lördag dock inte i samband med politiska uppdrag (städning, tvätt och gardinbyte) och totalt passiv söndag i ösregnet...


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits