Veckobrev 2008-40

Hej!

Ännu en vecka börjar lida mot sitt slut. Trodde fram till nu att det skulle bli en ovanlig helg (utan åtaganden... Om inte annat finns det nästan alltid handlingar att läsa) men nu ser jag att jag inte kommer att få skrivet mitt bidrag till vår moderata tidning M-kontakt eller förberett den presentation som jag ska dra för Svenska kyrkan på måndag förmiddag... Så det blir helgens projekt!
 

Måndag 29/9

Besök hos polisen (en nyinflyttad kvinna framförde vid träffen i lördags att hon var orolig. Tog det sen med BRÅ). Diverse samtal ang. macken i Torekov. Presskonferens om upphandlingen av bygglov. Besök med tjänsteman vid BMX-banan och, tyvärr!, övertygad om att den inte kan vara kvar - och lika övertygad om att vår tjänsteman är på väg att hitta en jättebra alternativ lösning tillsammans med ungdomarna! Efter Rotary-lunch lite mail och samtal. Hem och ut med hunden. Kl 18:00 med många av Er information om NSR samt, i anslutning, moderat gruppmöte.
 

Tisdag 30/9

Stor del av förmiddagen med nu tillträdd ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. Diverse budgetpapper och bakgrundsfakta, men även övning av sammanträdesteknik. På eftermiddagen möte med mbf (d v s bp och fp): diskussion placering skatepark (vi tar upp frågan i ksau tillsammans med ett planuppdrag om denna delen av tätorten Båstad) men även förmöte inför onsdagens ksau och ks. På kvällen Gripens träff i Pepe´s (Nolatos vd, en av Peabs vice vd-ar och direktör från Lindab där och pratade om sina respektive företag och deras framtid på Bjäre. Spännande! Utmärkt tillfälle - passade på att stämma av med ordförande i stiftelsen Norrvikens trädgårdar).


Onsdag 1/10

En timme extra ksau med bl a detaljplanen Norrvikens trädgårdar. Stressigt då även en del andra intressanta punkter på dagordningen, inte minst planuppdraget och organisationen etapp III... Demokratiberedning från kl 9:00 gick dock lite snabbare än tänkt, då vi insåg att partierna måste utse vem de vill ska sitta där innan gruppen går vidare. Så vi fortsatte det extra ksau:t och fick tillräckligt med tid. Från lunch kommunstyrelse med ovanligt mediauppbåd. Även c och s i stort sett var med på detaljplaneförslaget av Norrvikens trädgårdar! (S och c gick emot delar av exploateringsavtalet samt klausulen om att vi avstår från förköp. Det senare är en standardformulering. Det förra är ju det som ska säkra att det blir pengar till trädgårdarna...) Kommunstyrelsen var färdigt ca 16:15 men Sydnytt bad oss vara kvar - de kom upp från Malmö. Skönt att årets sista "stora" plan verkar vara färdigbehandlad (Norrviken kommer upp i KF men det verkar inte bli någon fara för beslutet)!


Torsdag 2/10

Diverse mail och samtal under förmiddagen. På eftermiddagen möte med vårt nya VA-bolag och Laholms kommun (vi är måna om att de är informerade eftersom vårt samarbete är viktigt). I anslutning besök på företag. På kvällen träff med fullmäktigegruppens styrelse, s k M3 (KS-ledamöter och gruppledare i nämnderna). Framför allt diskussion om vårt gemensamma arbete.


Fredag 3/10

Direkt till Lund för kommunledningskonferens (tema bl a upphandling och så var Gnosjös kommunstyrelseordförande där och berättade om integration. Intressant: pratade lite med honom i pausen - de har i Gnosjö - som man uppfattar går bra! - under de senaste åren dragit ner sina kommunala verksamheter! (I motsats till oss där vi gör det för första gången i budget 2009!). De är nu trots det tvungna att höja sin kommunalskatt - i en borgerligt styrd kommun! Intressant information i dessa tider!). Vid hemfärd besök hos deltidsbrandman. (Synd att vi ligger efter med information.) Till kontoret och sitter nu här och förbereder mig för helgen: behöver ta med mig en hel del material hem för att klara att förbereda mig inför måndag-förmiddagens presentation.


Lördag 4/10 - söndag 5/10 - se ingressen.


Trevlig helg!!!!!

Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits