Veckobrev 2008-37

Hej!

Som vanligt händer det mycket på en vecka - och en del överraskningar dyker upp!


Måndag 8/9

Möte med Båstad Privata gymnasium samt nya projektchefen för tunnelprojektet (inte samtidigt). Intressant Rotaryföredrag om Norrvikens trädgårdar - ur trädgårdsmästarens perspektiv. 71 personer deltog - mycket folk för en septembermåndag. Mail, samtal samt förberedelser inför kvällens extra gruppmöte. Där hade vi en intressant diskussion inför valen av bl a ny ordförande till samhällsbyggnadsnämnden (se dagens NST!) och ny ledamot i kommunstyrelsen. Samtliga val är förslag till kommunfullmäktige den 24/9.
 

Tisdag 9/9

Diverse mail, samtal samt justering kommunstyrelseprotokoll. Träff med den arkitektfirma som vill flytta hit och bygga herrgårdar som vi pratade om vid ett gruppmöte. Ska bli spännande att se deras hus, som samtidigt är visningshus, som kommer att färdigställas under hösten. Efter lunch avstämning i kommunstyrelsepresidiet, förhandlingsdelegation samt anslutande mbf-avstämning inför onsdagens ksau. Inget kvällsmöte så relativt länge på kontoret.

Onsdag 10/9

Budgetberedning med socialnämnd och t f socialchef. Ksau med fokus på informationspunkter (internbudget, organisation etapp 3) och detaljplaner (tidigarelagt p g a min resa, därför extra ksau innan nästa kommunstyrelse). Efter lunch plangruppen (fokus Ö Karup och en del planförfrågningar). I anslutning möte med tillträdande ordförande i samhällsbyggnadsnämnden (träff med fp och bp samt förberedelser torsdagens presskonferens).
 

Torsdag 11/9

Direkt till Laholm för möte med tjänstemän och KS-presidier om utbyggnaden av reningsverket Hedhuset. Tillbaka till presskonferensen (vars resultat syns i dagens tidning!). Lunch med ordförande i bildningsnämnden. Efteråt intervju med SKL. Diverse mail och samtal, det senare bl a med bensinbolag om att försöka övertala dem att stanna kvar i Torekov. (Gick nog inte så bra. Men de är beredda att förhandla med någon ev. efterföljare). Förberedelser insändare om stöd till tjänstemän.
 

Fredag 12/9

Fokus på att få undan en del. Justering ksau-protokoll. Förbereda ärende. Diverse mail och telefonsamtal. Se över kalendern de kommande veckorna. På eftermiddagen möte med kommunchef, miljöchef och fp.


Lördag 13/9 - söndag 14/9

Lördag morgon avresa till Toronto via Frankfurt. Det är en studieresa med SKL:s programberedning för välfärdsfinansiering (det görs en sådan per mandatperiod). Gediget program sammansatt bl a av generalkonsuln i Toronto samt tjänstemännen på SKL. Mer detaljer när jag är tillbaka nästa vecka men syftet är att vi ska lära oss hur de löser finansieringsfrågorna av framtidens välfärd (avgifter? försäkringar?). Vi är framme lördag kväll, lokal tid. Söndagen har de arrangerat en bussresa till Niagarafallen. På kvällen träff med konsuln för ordentlig genomgång av programmet. Eftersom jag är ordförande är det en del krav som ställs på mig... Ska dock bli jättekul och spännande - inte minst för att vi avslutar i New York med en ledig fredag förmiddag... (har aldrig varit där)


Hoppas Ni får en trevlig helg!

Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits