Veckobrev 2008-34

Hej!

Nu är det verkligen full fart - både på gott och ont! Det är/har varit en intensiv vecka! Tack för tipsen om alternativ att lämna kemtvätt i Båstad!


Måndag 18/8

Tidigt möte med mbf-ledamöterna i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott. "Favorit i repris", förutom att det nu även är känt att vår ordförande lämnar sitt uppdrag som ordförande. Detta påverkar naturligtvis även nämndens arbete. Innan presskonferensen kl 11:00 på samma tema, möte med personer i Förslöv som råkat ut för översvämningar tillsammans med tekniske chefen (som har en plan). På eftermiddagen kort information från konsulten som arbetar med översynen av socialnämnden. Ett första möte med våra och Laholmmoderaternas gruppledare (mest socialt men nödvändigt eftersom mycket samarbete är på gång). De var sedan även med när den tyske konsulten presenterade sitt förslag till ekologiskt byggande i Hemmeslöv - där flera av Er var med.
 

Tisdag 19/8

Satt i princip hela dagen med interpellationssvaret till centern (som lästes upp i kommunfullmäktige i juni). Däremellan intervju och fotografering med Hallandsposten om Hemmeslöv. På eftermiddagen förträff med bp och fp inför onsdagens ksau. Hem relativt sent och då, p g a sent utskick av delårsbokslutet, lite förberedelser inför onsdagen.


Onsdag 20/8

Budgetberedning med genomgång av delårsbokslutet som pekar på ett stort underskott (-19 mkr, varav 16 mkr socialnämnden). Detta är mycket illa! Alla nämnder sitter nu med internbudgetarna för 2009 - dessa måste ligga inom ramarna - samtidigt kommer ett negativt resultat 2008 att i hög grad påverka även 2009. Därefter ksau till ca 16:30. Beslutspunkter bl a antagande översiktsplan (JA!), nämndernas internkontroll, yttrande Länsstyrelsen ang. Stenbrottet (brev från Swerock). Informationspunkter bl a från t f bygglovschefen, uppföljning tennisveckan, ks internbudgetprocess, samarbete med Ängelholm och näringslivsbolaget. På kvällen förberedelser inför Kommek.


Torsdag 21/8

Direkt till Kommek där jag deltog i ett seminarium om välfärdens finansiering (jag är ordförande för SKL:s programberedning med samma namn). Intressant: Presentation av kommande bok som det stod om i samma dags SvD: Människor tror att det satsades mest pengar på välfärden på 1980- och 1990-talen! I själva verket har det aldrig satsats så mycket pengar på välfärden som nu - även om det inte är demografiskt "berättigat"! I anslutning satt jag i Dagens Samhälles "Heta stol". Tillbaka till kontoret förberedelse av underlag för morgondagen samt intervju med Sydnytt på måndag (bl a om stenbrottet) samt styrelsemötet med Båstad Näringslivs AB.
 

Fredag 22/8

Frukostmöte med information från nya näringslivsbolaget. Bra uppslutning/intresse och känns viktigt med information så att det inte går för lång tid utan. Styrelsen presenterades och vd på väg att rekryteras. Bra att den ekonomiska föreningens styrelseordförande var där (den ekonomiska föreningen representerar näringslivets ägande). I anslutning möte med nya styrelseledamoten i det nordvästskånska VA-bolaget (ordinarie med ersättare). Båstad är den enda kommunen där inte personen i styrgruppen fortsätter i styrelsen - bra beslut av oss, tycker jag, eftersom jag suttit i styrgruppen men inte tycker att jag bör sitta i bolagen. Justering av ksau-protokoll innan lunch med förra socialnämndsordföranden. Sedan diverse mail och samtal, förberedelse inför morgondagens presentation på det Öppna huset vid tunneln.
 

Lördag 23/8 - söndag 24/8

Deltagande vid Öppet hus. I övrigt förberedelser inför måndagens intervju, läsa handlingar till SKL:s styrelse och styrelsen i Båstad NäringslivAB.
 

Trevlig helg!

Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits