Veckobrev 2008-26

Hej!
Här är förra veckans veckobrev. Det kommer två till innan sommaruppehåll!


Måndag 23/6

Tidig morgon för avresa till Tyskland 6:30 från kommunhuset. Väl i Stuttgart välkomnades vi av den arkitekt som varit i Båstad. Studiebesök på tre bostadsområden (två i mindre orter runt Stuttgart och ett i Tübingen) fick vi presenterat det utkast som tagits fram för Hemmeslöv (med hjälp av bidrag från bl a Region Skåne). Till hotellet vid 20:00 där vi åt middag. (Vi tog många foton och kommer att arrangera någon sorts informationskväll från detta studiebesök. Dock inte förrän i augusti.) Genomgående tema dag 1 var vatten, barnvänligt, generationsboende, färgsättningar, ekologiskt byggande. Denna dagen var också spännande att följa utvecklingen: Områdena var bygda från 1980-talet fram till 2004. Sedan var ett område lite mer exklusivt medan ett annat var mer prisvärt.


Tisdag 24/6

Tidig avfärd till Freiburg där ett stort område (41 hektar) omvandlats från militärkasern till bostadsområde. Intressant bl a att man har sammanhängande bostäder där vissa är enfamiljshus (ägda av familjen) och andra flerfamiljsbostäder (ägda av företag). Speciellt denna dag: Ägarstrukturerna, arkitekturen, delvis s k passivhus (låg energiförbrukning), medborgarperspektivet (utvecklingen var hela tiden i samarbete med medborgarna, även idag finns stora lokaler för medborgarträffar). Åter till hotellet 18:30 för middag.


Onsdag 25/6

Tyvärr fick jag lämna redan på morgonen för hemresa och invigning av Junior-SM i segling kl 18:00 i Båstad. (De andra hade dock en spännande dag med planchefen från Tübingen som gav ett kommunperspektiv av hur bostadsutvecklingen kan styras. Förhoppningsvis har vi möjlighet att bjuda honom till Båstad så att fler - inklusive jag - får möjlighet att höra honom.)


Torsdag 26/6

Förmiddagen justering av protokoll, lite mail och telefonsamtal som samlat på sig. Efter lunch möte bl a om NSR (Båstads ksau fick dragning av de utredningar som avrapporterats på måndagen) och sedan första styrelsemötet med Båstad Näringsliv AB.

Fredag 27/6

E-on möte hela förmiddagen. Efter lunch möte med seglarna i princip hela eftermiddagen.


Lördag 28/6 - söndag 29/6

Tänkte åka till Hamnfesten men fastnade på SVT24 framför kd:s riksting (med bl a Båstadbo i talarstolen). Kom därför inte iväg förrän 15:30 (jag hör hur sjukt det låter...): Men bättre sent än aldrig! Ingenting söndag förutom att Spanien förtjänt vann fotbolls-EM (även om jag hejade på Tyskland).


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits