Veckobrev 2008-25

Hej!

Hoppas Ni alla har haft en härlig midsommarhelg!


Måndag 16/6

Obokad förmiddag - försökte ägna den åt förberedelser till KF men det lyckades bara delvis... Till lunch kom vårt kommunbesök från Trosa: Kommunchef och kommunstyrelseordförande. Efter lunch på Sand satt vi på eftermiddagen och berättade om våra respektive kommuner. Det finns en del vi är lika på (t ex storlek, sommarkommuner vid kusten, flera tätorter) och en hel del vi kan lära av varandra (de är duktiga på bygglovshantering, näringslivspolitik och har kommit längre med pengsystem och att lägga ut verksamheter på entreprenad. Vår skola är bättre). Under en dryg timme satt jag i telefonmöte med delarbetsgruppen Skatter, då passade de på att åka runt och titta lite). På kvällen middag med ovanstående.


Tisdag 17/6

Kommunbesöket fortsatte. Deras kommunstyrelserordförande deltog på vårt ordförandemöte: Bra med möjlighet för en lite större grupp att träffa dem. (Vet att det nu finns datum bokade för tjänstemän: De åker upp i höst för att studera upplägget av pengsystemet). Efter en tidig lunch återvände de till Trosa. Vi hade majoritetsmöte med planchefen ang. slutformuleringar inför antagandet av översiktsplan. I anslutning mbf-möte inför onsdagens ksau.


Onsdag 18/6

Budgetberedning från 8:00 och sedan ksau från ca 9:30. Inte någon längre dagordning så vi var klara till kl 12:00. Efter lunch stängde jag dörren till kontoret och fick äntligen förberett mig till kvällens KF (extra motiverande när man har tidspress...). Kl 17:30 hade vi förmöte med bl a val av moderaternas förslag till ny ordförande i Socialnämnden. Årets stora möte med den viktigaste frågan vi har (budgetramarna) började kl 18:00. Det blev en nervös kväll eftersom vi moderater (trots 13 ordinarie ledamöter och 7 ersättare) endast hade 11 ledamöter närvarande, d v s två av våra platser stog tomma!) I kombination med att bp saknade en blev det lite nervöst. P g a EM-match i fotboll gick mötet ovanligt snabbt och vi var hemma strax efter kl 21:00... Sen hjälpte det tyvärr inte - men nu när ryssarna även slagit ut holländarna känns det bättre!


Torsdag 19/6

En dag att komma ikapp lite och jag började med att lämna min bil i Ängelholm på service. Efter lunch intervju med DI-TV som kommer att sända från Båstad i sommar. Hade innan ägnat mig åt förberedelser: De ville ha lite siffror på vad tennisveckan betyder för Båstad och det visade sig finnas en sådan utredning från 2007. Intressanta siffror! Det blev en ganska tidig eftermiddag och jag tog mig till Ängelholm och verksta´n.


Fredag 20/6 - söndag 22/6

Skolkade allt ansvar midsommarafton - lördag (såg bara vilka mail som inkommit) men idag, söndag, är det en del förberedelser inför morgondagens studieresa till Tyskland, mail och telefonsamtal. Lite lättare att sköta sådant när duggregnet faller utanför...


Hoppas Ni får en fortsatt skön söndag!

Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits