Veckobrev 2008-24

Hej!
Kul att få så mycket positiv feedback på det förra veckobrevet - det motiverar till fortsatt skrivning!

Måndag 9/6

Morgonen inleddes med dagordningen till nästa veckas ksau och budgetberedning. Sedan några - härligt - obokade timmar, där jag försökte komma ikapp lite med mail och telefonsamtal. En vigsel förgyllde strax innan Rotary-lunchen på Sand. (Dagens föredragshållare var U. P., som som 70-åring begett sig till Laos där han har öppnat hotell - häftigt, tycker jag!) Under eftermiddagen hade ks-presidiet vårt uppföljningsmöte med Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott vad gäller den åtgärdsplan som beslutades om i vintras. En ovanlig ledig måndagskväll tillbringades med att pilla ogräs i min stensättning på gården...


Tisdag 10/6

På morgonen diskussion med Förslövs IF och tjänstemän om möjligheten att bygga ut idrottshallen för att klara publikkraven nu när de gått upp i Div I i innebandy. Kan vi skaka fram de 4 mkr som behövs? En politisk fråga för oss att diskutera med bp och fp. Under förmiddagen påbörjades förberedelser inför kommunfullmäktige nästa vecka. Budgeten är en utmaning att presentera. Är dessutom förvarnad att det kommer att komma en del (skol-)folk och föräldrar som åhörare. (KF:s ordförande har gett oss 6 min/parti... Vet inte hur det ska gå till: Vi har en ny budgetprocess med flera dokument som måste dras. Förhoppningsvis tar ekonomichefen dessa.) Efter lunch avstämningsmöte ks-presidiet och kommunchefen. Därefter justering av ks-protokoll och lite förberedelssnack med kommunens representant till ägarmöte med NSR den 23/6 (när bl a jag är i Tyskland). 


Onsdag 11/6

Socialnämndens ordförandes avsägelse kom in till kommunen. Flygråd på förmiddagen. LFV, SAS, Kullaflyg, Ving och Fritidsresor berättar vad som är på gång. (Bl a ny motorvägsinfart direkt till flygplatsen inom närmsta framtiden. Knappt 400 000 passagerare under 2007, men flygplatsen gick ändå med vinst, vilket tydligen är ovanligt för den storleken). På lunchen träffades vi som någon sorts "förberedande valberedning" (gruppledare, vice gruppledare, ordförande nämnder, KF-ordf) och vaskade fram en del namn på personer som kan vara intressanta som ordförande-kandidater. På eftermiddagen Plangruppen (genomgång av aktuella och framtida planfrågor), även styrgruppen Tunneln träffades för uppdatering. I anslutning flyg till Bromma för SKL-gruppmöte med Alliansen. (SKL=Sveriges Kommuner och Landsting) Missade tyvärr skolministerns dragning som började redan kl 18:00 men hann fram till middagen...


Torsdag 12/6

Moderat SKL-gruppmöte på morgonen följt av en intervju med Dagens Samhälle (i min roll som ordförande för Programberedningen för välfärdsfinansiering). På eftermiddagen möte med programberedningen. Intressant: Canadas ambassadör på besök - vi planerar ett studiebesök dit i höst - samt J. P., som leder Institutet för Framtidsforskning. På kvällen sommaravslutning med styrelseledamöterna i Alliansen på en koreansk-japansk restaurang (det stod "karaoke" i inbjudan... Det hade jag aldrig trott skulle bli av: Men det blev det! :-)) Första gången för min del - det var riktigt kul! Men tur att ingen utomstående hade insyn...).

Fredag 13/6

Kvar i Stockholm. Moderat styrelsegruppmöte kl 8:00, Allians-gruppmöte kl 9:00 och sedan SKL-styrelse kl 10:00-12:00. Hemma vid 15:30.


Lördag 14/6 - söndag 15/6
Invigning av Båstads ridcenter i Hemmeslöv på lördagen. Kul! Därefter möte med socialnämndens ledamöter och ersättare för att diskutera läget och processen med ny ordförande. (Förslaget stäms av med bp och fp, samt mailas ut till ledamöterna i KF. Beslut sker innan KF.) I övrigt läsning av handlingar till kommande onsdags ksau (tunn lista, tack och lov) och budgetberedning, vissa förberedelser till kommunfullmäktige samt den "läxa" jag fått som kommunrepresentant i finansministerns delarbetsgrupp Skatter (som har möte på måndag som jag deltar i via telefon). Sen gäller det att hålla tummarna för Sverige ikväll!


Trevlig helg!

Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits