"Dagen efter"

Så är då detaljplanen för Norrvikens trädgårdar klubbad i kommunfullmäktige! Det var det sista av de stora ärendena som i början av året planerades komma upp under året. Det känns jätteskönt att de har gått enligt plan (golfbanan i Påarp, översiktsplan och fördjupad översiktsplan respektive detaljplan NT) - och hade det inte varit för allt annat som är på gång (jag tänker främst på ekonomin) så hade det nästan varit lite jullovskänsla... :-)

Samtidigt blir det svårare med ekonomin, man får daglig information i media om hur det utvecklas i olika skånska kommuner - och inte är det särskilt uppmuntrande. Det är skattehöjningar, avstående från planerade skattesänkningar, ändrade budgetramar och besparingar. Senaste datum för en eventuell skattehöjning är 1 december, vilket i vårt fall betyder kommunfullmäktige 26/11 (vid det mötet kommer även eventuella avgiftshöjningar upp som inte följer index samt informeras om nämnder och kommunstyrelsens internbudget). Innan 26/11 får vi definitivt besked om invånarantalet vid brytpunkten 1 november (kommer från SCB runt den 15/11). Varje invånare är, tack vare utjämningssystemet, "värd" ca 40 000 kr i skatteintäkter (man får kompensation för kostnader beroende på åldersgrupp - barn, ungdomar och pensionärer - men det kommer ett år senare och är beroende av utvecklingen även i alla andra svenska kommuner).

Idag kom äntligen en positiva första-sida på Dagens Industri (efter ett antal dagar/veckor med KRIS-fokus) - det tas tacksamt emot. Att dollarn går upp är positivt för vår exportindustri. Att råvarupriserna sjunker likaså. (Tyvärr faller där mina ryska PPM-fonder ännu mer... Skönt att det är långt till pensionen!) Räntesänkningen kan bidra till ökad konsumtion. Frågan är om det får någon effekt eller om de negativa faktorerna fortfarande överväger... Vi får se!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits