Diverse i anslutning till onsdagens kommunstyrelse

Det är svårt att uppskatta hur lång tid möten tar. Tänker exempelvis  på onsdagens kommunstyrelse. Vi är 13 ledamöter och har öppna möten (ovanligt i kommunsverige), vilket gör att vi ibland har press och åhörare som sitter med. Det påverkar naturligtvis debattviljan hos ledamöterna - den brukar annars, om frågan går vidare till kommunfullmäktige, inte vara så stor eftersom debatten sker där. En annan faktor som påverkar tiden är kvaliteten på handlingarna. Vilket blev tydligt i onsdags: Handlingarna till avgifterna hade inkommit sent och hade inte behandlats i arbetsutskottet först. Det resulterade i längre mötestid - eller blev återremitterat - vilket inte är positivt.

Temamässigt var det dock ett intressant möte - vilket antagligen inte kommer att återspeglas i media eftersom det inte var så många kontroversiella frågor. Informationspunkterna om bildningsnämndens verksamheter och hur arbetet med Enkelt Avhjälpta Hinder (till 2010) fortlöper, både gällande kommunens egna fastigheter men även privatägt. Kvartal 3-rapporten och kommunstyrelsens internbudget 2009 är andra intressanta allmänpolitiska dokument. Det är via budgeten de politiska besluten får genomslag - och genom budgetuppföljningen som kontrollen sker - och då är det inte bara i form av ekonomi utan även verksamheternas måluppfyllelse. (Därför konstigt att inte mer av allmänhetens - och därmed politikernas? - fokus ligger på detta.) Vi fick en dragning om den kommande byggnationen av 24 äldreboendeplatser i Östra Karup - en stor investering på ca 53 mkr. Två detaljplaner antogs (fyra bostäder i centrala Båstad samt 20 bostäder i Kattvik). Beslut om att skateparken får tillgång till en av två centrala markbitar samt lite annat smått och gott.  


Kommentarer:
Postat av: Johan Hjert

Hej

Att kommunfullmäktige har öppna möten vet jag men att även kommunstyrelsens möten är öppna var en intressant nyhet.

Jag har för mig att även ett nämndsmöte per år ska vara öppet, stämmer det? Och om det gör det, skulle man inte på hemsidan under "sammanträdesdagar 2008" kunna markera vilka möten som är öppna. Som kommuninvånare hade det varit intressant att kunna besöka dessa.

Med Vänlig Hälsning

Johan Hjert

2008-11-11 @ 22:34:55

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits