Omväxling med bismak

Det är verkligen omväxlingsrikt att vara kommunalråd. Deltog i eftermiddags på en konferens på Halmstad högskola på temat framtida arbetsmarknadsbehov för akademiker tillsammans med kommunens lotssamordnare. Spännande tema med flera intressanta paneldeltagare. På hemvägen får jag ett samtal om att kommunens skola har blivit bombhotad... Fruktansvärt! Det var bara att åka raka vägen till kommunhuset, få lite mer information och sedan kontakta mina kollegor i kommunstyrelsens arbetsutskott.. Vilken människa håller på med sådant!? (Självklart ännu mycket värre om det verkligen skulle verkställas! Då är det dessutom ett enormt resursslöseri.)
 
Igår kväll hade vi det årliga mötet med aktiva från alla tre koalitionspartierna. Eftersom det nu gått ett drygt år sedan nämnder och kommunstyrelse tillträde tog vi tillfället i akt och gick igenom en inventering av vad vi åstadkommit under året. Samt en kort överblick över vad som är på gång under 2008. Det är nyttigt att inventera lite då och då - man har en tendens att leva i nuet och inte riktigt ha klart för sig hur mycket som verkligen händer.

Under gårdagen hade vi ett möte med kommunchefer och kommunstyrelseordföranden i de kommuner som är delägare i NSR (Nordväst Skånes Renhållningsbolag), för kort genomgång var vi står just nu. I övrigt har jag hunnit med en del kortare möten, mail och samtal de senaste två dagarna. Imorgon blir det lite lugnare.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits