Veckobrev 2008-49

Hej!

Sydnytt sände i förra veckan en djupdykning av socialnämnd respektive -förvaltning (intervjuerna gjordes några veckor tidigare). Av någon anledning nämnde de vid flera tillfällen att 1/3 av Båstads kommuninvånare är pensionärer. I min värld är 25% endast 1/4... Men de är kanske före sin tid? Eftersom de flesta är överens om att vi måste få kontroll över verksamheten och styrning av ekonomin är de åtgärder som vidtas egentligen inte särskilt kontroversiella - vilket kanske inte riktigt framkom...


Måndag 1/12

Mail och samtal. Avstämning kommunchefen. Rotary-lunch. På kvällen informationsmöte om personalen (gemensamt med övriga partier i kommunfullmäktige) samt gruppmöte - där många av oss träffades!


Tisdag 2/12

Förmöte med Båstad GIF och anslutande möte med Svenska Fotbollsförbundet angående U21-EM i Sverige nästa år. Det svenska U21-landslaget har bestämt sig för att bo i Båstad under turneringen - mycket trevligt! - och vi hade en genomgång av de krav som ställs och hur vi kan leva upp till dem. Efter lunch avstämning med kommunstyrelsens presidium och kommunchefen (bl a om hur beslut gällande investeringar i exempelvis fastigheter bör fattas - bör tydliggöras i budgetprocess samt i möjligaste mån kopplas till resursfördelningssystem, information om nytt intranät samt de förhandlingar som pågår med facket med anledning av våra beslut om alternativ regi av delar av tekniska kontorets verksamhet samt omorganisationen av Individ- och familjeomsorg). I anslutning m-bp-fp-möte inför onsdagens kommunstyrelse.


Onsdag 3/12

Kommunstyrelse från 8:30. Verksamhetsrapportering från Administrationen och Tekniska kontoret. Besök från NSR:s vd och Helsingborgs stad angående det kommande kraftvärmeverket (om möjliga sätt att gå tillväga. De fortsätter arbeta med alternativen så får vi ta ställning efter jul). I övrigt kommunstyrelsens avgifter, diverse yttranden (överklaganden översiktsplan och Norrvikens trädgårdar), antagande detaljplan verksamhetsområde i Vistorp samt organisationsutredning socialförvaltningen. Även information om det projekt som pågår för att energieffektivisera kommunens fastigheter.


Torsdag 4/12

Företagsbesök hos ett byggföretag som 2007 var ett av två Gasell-företag i kommunen. I anslutning förberedelser inför möten kommande vecka (styrelsemöte näringslivsbolaget samt arbetsmöte inför demokratiberedning och möte med våra bolag angående ägarstyrning). Genomgång av julkortslista och lite annat praktiskt.


Fredag 5/12

Förmiddagen till Klippan och styrelsemöte Skåne Nordväst. Information om Europakorridoren (samarbete för utbyggnad av tågtrafiken i en korridor Hamburg - Stockholm). Genomgång av diverse eventuella samarbeten i våra tio kommuner. Beslut om uppdragsbeskrivning Framtidsforum/-kommitté. Efter lunch tillbaka och mbf-möte - diverse sak- och samarbetsfrågor.


Lördag 6/12

Till Eslöv för moderat utbildning inför deltagande i ett projekt som pågår fram till stämman i augusti 2009. Projektet går ut på att vi ska besöka våra verksamheter på ett lite annorlunda sätt än vi brukar. Intressant!


Söndag 7/12

Tvätt, skoputs, inpackning av (+ planering av kvarvarande) julklappar och annat praktiskt. Skönt promenadväder! Påbörjade läsningen av handlingarna till styrelsen i Sveriges Kommuner och Landsting...


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits