Höstens första fullmäktige

Höstens första fullmäktigemöte är avklarat. Intressant att vissa frågor kan lyfta och bli hur stora och komplicerade som helst... Jag tänker på toalettbyggnaden vid stranden i Båstad som väl egentligen alla vill ska byggas om, men där man kunde ha synpunkter på formalia. Själv är jag väldigt nöjd med att vi tog beslut om företagslotsen (verkställs från årsskiftet), att omorganisationen lyfts vidare bl a genom vårt strategiska beslut om ett bibliotek per tätort samt att det inte blev någon större debatt om revisorernas rapport om halvårsbokslutet. Att sedan den fördjupade översiktsplanen för Torekov togs, utan ett ord, efter att ha varit på gång sedan 2000... Så olika kan prioriteringar vara!

I övrigt har min vice ordförande och jag påbörjat en besöksrunda av kommunens fastigheter. Det har varit flera år av bristande underhåll så delvis är det mycket som måste göras. Vi började i Båstad och Ö Karup och kommer att besöka övriga tätorter senare i höst. I tisdags fortsatte vi våra verksamhetsbesök med att hälsa på ute på reningsverket i Torekov. En viktig kommunal angelägenhet.

Invigningen av Ungdomens Hus och kulturskolan i Förslöv var en härlig upplevelse! Mycket folk och duktiga musicerande ungdomar. Och: Vad bra det har blivit!

Haddock är piggare efter att ha gått ner ca 4 kg (och mer ska det bli). Det låter inte så mycket men när man väger 44 kg är det en del. Har haft funderingar på att "sympatibanta" men det har stannat vid en tanke. Det blir nästan tvärtom eftersom hunden tidigare har fått dela allt jag äter utom godis och ostbågar... Nu när han varken får äta äpple eller annat gott blir det lättare för mig att äta godis än äpple, eftersom han då inte frestas...



Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits