Budgetarbete och annat

Pustar ut efter två heldagar med budgetmöten. Positivt är att vi har lite mer tid på oss än vad jag trodde (budgetberedningen bereder direkt till kommunstyrelsen, utan att gå via arbetsutskottet). Vet inte riktigt vad det innebär eftersom vi protokollerar redan den 17/5 - men det kommer jag att lära mig. Nästa  kommunstyrelse är den 7/6 (vilket betyder att dokumenten ska vara inne i slutet av maj).

Negativt är att det inte blir så lätt att få ihop budgeten. Varje nämnd har goda argument och försvarar sina önskemål med all energi. Så efter varje enskilt möte är man helt inne att det är ju helt klart att just DE ska få pengarna. Tills nästa möte... Vi får vara ett gäng som försöker lyfta oss och inta helikopterperspektivet.

Om jag lämnar budgetarbetet så kom Svenskt Näringslivs ranking som ett tråkigt inlägg. Åter har vi hamnat på en relativt låg nivå (107:e plats av Sveriges 290 kommuner. Förra året låg vi på 109:e). Eftersom de delar vi är sämst på är attityderna från politiker och tjänstemän är detta något vi arbetar med - för vi tar rankingen på stort allvar och vill verkligen se till att bättra oss framöver. Det finns en hel del positiva delar också och dom gläds vi verkligen över.

I går kom mina biljetter till fotbolls-VM! Det ska bli jättekul! Har skjutit på resbokning eftersom det är så himla mycket på gång och jag har helt enkelt inte ids - men efter att ha sett filmen Goal! och fått biljetterna i handen kan jag knappt bärga mig! Så nu får jag väl ta tag i saken...

Förra söndagen bytte jag däck. Var sent ute med mina vinterdäck men med pappas hjälp gick det faktiskt överraskande bra (erkänner dock att han gjorde det mesta...). Positivt att ens se "göra-det-själv" som ett alternativ till nästa gång det är dags!

Kommentarer:
Postat av: Janne svensson

I bland är det svårt att priotera vad man ska satsa på. Precis som du säger. Man kan fråga sig varför det är likant varje år?Varför överstigs buget ofta? Vi måste hämta upp andra års minus

2006-05-12 @ 15:45:22

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits