I väntan på något gott

Vid det senaste kommunfullmäktige spikade vi budgetramarna men även nämndsutredningen (hur den politiska organisationen ska se ut under nästa mandatperiod). Andra stora frågor var detaljplan för ombyggnaden av Hotel Skansen, omorganisationen av förvaltningen och mottagande av invandrare i Båstads kommun.

Vi var rätt möra när vi strax efter midnatt tackade för säsongen. Dagen var intensiv, på morgonen arbetsutskott, efter lunch kommunstyrelse och sedan kommunfullmäktige... Inte direkt optimalt: flera av frågorna var med i alla tre instanser vilket ställde stora krav på sekreterare och justeringsmän.

Till kapitlet häftiga upplevelser 2006 kan nu läggas konserten med Robbie Williams 2/7 i Göteborg (helt fantastisk!) och politikerveckan i Almedalen på Gotland! Bägge händelserna var jag med om för första gången och de gav mersmak bägge två!

I Visby var jag bl a med på presskonferensen där Alliansen meddelade att fastighetsskatten ska avskaffas och ersättas av en låg kommunal avgift. Stod och funderade på om jag skulle utbryta i ett "Äntligen!" - men gjorde det inte. Detta är bra för Båstad, helt klart, med våra 35% sommarhushåll och höga taxerigsvärden. Däremot vet vi inte exakt hur det kommer att slå i och med att finansieringen delvis kommer tas via skatteutjämningssystemet. Så vi får avvakta både valresultat den 17/9 och den utredningen som en framtida Allians-regering kommer att tillsätta. Den som väntar på något gott...

Nu är det strax dags för segling. Hamnfesten i Båstad startar med en seglingstävling mellan de olika politiska partierna. Ska bli spännande! Efter morgonens kampanj mot flygskatten som m-kvinnorna arrangerade på Ängelholms och Kristianstads flygplatser och på Sturup är det en lite annorlunda politisk aktion...


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits