Insändare, språk och lite annat

Tack för Era kommentarer, Vladimir och Olle! Vad gäller ryskan behöver jag inte bara tur med själva språket - jag har problem att ens komma med i en fortsättningskurs... (Det verkar inte vara många som går vidare efter nybörjarkursen. Jag gick en hösten 2004 och har sedan dess anmält mig till fortsättningskursen varje termin - men vi blir tyvärr aldrig de fem som behövs.... Jag ger dock inte upp! Så småningom får jag nog gå en kurs i Ryssland istället)!

Jag delar inte Din synpunkt om insändaren, Olle. Trots att jag har den största respekt för Karl-Axel Sand är inlägget ännu ett exempel på att debatten om golfbanorna inte förs med sakliga argument. Vad jag menar? Jo, insinuationen om kopplingen mellan Ramböll, Peab och planprogrammen. Att Ramböll blev det bolag som fick uppdraget att utforma planprogrammet har ingenting med eventuella uppdrag åt Peab att göra - det är resultatet av en offentlig upphandling (ja, det var kommunen som handlade upp konsulten, inte exploatörerna). Och jag kan lova att det i förfrågningsunderlaget inte ställdes några krav på att konsulten skulle ha uppdrag åt Peab (befängd tanke!). Därmed faller hela resonemanget i insändaren.

Tror det vore bra om någon från kommunen svarar på insändaren så att fakta kommer fram. (Det var ett politiskt beslut att låta kommunen handla upp konsulten, därför tycker jag det är korrekt att antingen en politisk instans alternativt stadsarkitektkontoret klarlägger fakta.)

Vad gäller fotbolls-VM har syndaren vaknat sent... Jag hade inte fattat att man kunde anmäla sitt intresse för biljetter - men det har jag nu gjort (både vaknat och anmält intresse)! Försöker även få släkt och vänner att göra det samma - för tänk om man lyckas få en biljett till en av Sveriges matcher! Vad himla kul det skulle vara!!!!!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits