Fortsatta valförberedelser

Var fjärde år sätter man sig in i frågan om olika typsnitt, skärper sig extra för att uppdatera hemsidan och friskar upp sin kontakt med tryckeriet: inför valet. Detta är min andra valrörelse och om jag trodde att man skulle kunna använda sig av något från förra gången trodde jag helt fel.

Det är nya loggor som gäller, nya typsnitt (självklart inga som finns naturligt, utan de måste laddas hem extra. Brukar inte alltid underlätta vid utskrift...), nya riktlinjer för presentationer och fotografier men även nya klädesplagg och reklammaterial. Valår måste helt enkelt vara jättebra för olika näringsgrenar!

Analogt till det man säger i Tyskland efter fotbolls-VM: efter valet är före valet ("nach der WM ist vor der WM"). Tiden till nästa val går fort, det är snart dags för nya provval... Och: går det dessutom åt skogen så behöver man anlita konsulter omgående för att jobba på profilen till valet efter.

Vi kommer i Båstad denna valrörelse att testa lite nya grepp jämfört med tidigare. Tänker inte avslöja något, det får bli en överraskning...

Kommentarer:
Postat av: ulla-karin

Hej!

Alliansens förslag om slopad fastighetsskatt gör mig både fundersam och orolig. Vad jag förstår kommer den kommunala avgift som skall ersätta den förhatliga fastighetsskatten inte innebära att kommunen får mer pengar, utan detta kommer regleras via utjämningssystemet.

Om slopandet av skatten skall finasieras inom bostadssektorn innebär det troligtvis en ganska rejäl höjning av reavinstskatten. Många villaägare, som haft sin fastighet länge, kommer drabbas av dubbel skatt. Först mångårig fastighetsskatt och ovanpå det kanske en 10% höjning av reavinstskatten. Hur kommer detta påverka rörligheten på bostadsmarknaden inom Båstads kommun. Finns det inte en risk att det initialt blir en kraftig ökning av fastigheter till försäljning innan reavinstskatten höjs - speciellt i de mest attraktiva delarna i kommunen - men sedan blir det väldigt trögt på marknaden under en längre tid.

Alternativt kan jag tänka mig att modellen driver upp de höga fastighetspriserna ytterligare.

Fundersamma hälsningar
ulla-karin

2006-08-25 @ 00:37:01
Postat av: Börje

Visst är det trevligt med nya grepp. Visst är det trevligt med kampanjstarter, snittar, ballonger, snickra valstugor och möta folk. Men vi kanske skulle stanna upp ett tag och göra något konkret. Nu. För demokratins skull. T.ex. kan du kanske meddela här enligt vilken detaljplan kommunen bygger en väg på parkmark i Stora Hult samt vem som godkände den. Hittar du ingen detaljplan behöver du inte svara.

2006-08-25 @ 09:48:11
Postat av: Anonym

lyckat til i varörelsen din andra valrörelse redan komunaråd och riksdags kandiat det går fort.Det blir en jämn valrörelse i alla fal.Lyckat till

mvh jane s

2006-08-25 @ 11:43:56

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits