Tillbaka från St Petersburg

 
Kom igår kväll tillbaka från S:t Petersburg efter konferensen WoMen and Democracy. Mycket intressant - både temamässigt och de folk man träffar på! Där fanns delegationer från de nordiska länderna (Nordiska Rådet arrangerade konferensen), Baltikum och Ryssland. Intressant med det politiska spelet liksom med de kulturella skillnader som finns. Hoppas kunna hålla kontakten med flera ur det svenska gänget!

Var med i den grupp som arrangerade en work shop på temat Women in Politics - How to Get Power. Spännande tema, speciellt i dessa nominerinstider (riksdags- och landstingslistor sätts ihop nu inför valet 2006) men vi har olika förutsättningar i de olika länderna. Som exempel var ryskorna väldigt frustrerade över den bild kvinnor har i rysk media, både via reklam men även program. Och även om vi i Sverige har en debatt om detta tema kände vi att det finns andra angelägna frågor att ta upp.

Passade på att se lite av stan och shoppa lite (utöver vodka lite presenter, choklad, en kul mössa, dragspelsnoter till rysk musik och en kalender för 2006). I programmet ingick även ballett (Törnrosa), så det var lite mer än bara möten. Vill Du läsa mer om denna resa, se www.skanemoderaterna.se/m-kvinnor .



Förresten: kul med en första kvinnlig förbundskansler i Tyskland! (Fast läget där är inte lätt, så jag hoppas hon inte enbart blir den som får skulden om/när allt går åt skogen...)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits